Matijas Lesor (©Star Sport)
Matijas Lesor (©Star Sport)

Lesor u 12 Francuske za Mundobasket, Embid još nije siguran za koga da igra

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 02:49

Naravno, nema Vembanjame

Dok neki poput Letonije objavljuju širi spisak sa 24 imena, selektor Francuske Vensan Kole ostao je veran starom, dobrom principu da u javnost izađe sa konačnim spiskom za Mundobasket i eventualno ga koriguje u slučaju nepredviđenih povreda.

Kao što je najavljeno, u sastavu Trikolora nema mlade nade Viktora Vembanjame koji se uveliko priprema za debitantsku sezonu u NBA i San Antoniju. Uz najveću zvezdu Rudija Gobera je i dojučerašnji as Partizan Mozzart Beta Matijas Lesor, dok će centarsku poziciju deliti još sa Mustafom Falom.

Izabrane vesti

Ekipa je prilično iskusna i raznovrsna, u sastavu su ponovo Nando de Kolo i Evan Furnije, uz trojac Monako Eli Okobo - Jakuba Uatara - Teri Tarpi. Ovaj poslednji je za Kneževe potpisao tek pre neki dan. Među dvanaest je i Geršon Jabusele iz Real Madrida, dok iskustvo donosi Nikola Batum.

Francuska brani broznu sa prošlog Mundobasketa, a ove godine je u Grupi H u Džakarti sa Kanadom, Letonijom i Libanom. Francuzi su takođe aktuelni evropski i olimpijski vicešampioni.

Uz one koji su tu, treba istaći još jedno ime koje nije sa Francuskom ovog leta - Džoel Embid. Generalni menadžer Trikolora Boris Dijao otkrio je u razgovoru za Ekip da Embid još nije siguran za koga bi igrao pošto sada poseduje pasoše SAD i Francuske, uz naravno kamerunski. Vensan Kole je još ranije najavio da Embid neće igrati Mundobasket zbog planova da se venča, ali je nekadašnji NBA košarkaš otkrio šta je po sredi...

"U stalnom sam kontaktu sa Embidovim okruženjem, ali nema nšta novo. On i dalje ne zna za koga bi da igra pošto ima tri pasoša", poručio je Dijao.

Embid odmara duže vreme, pošto je klupsku sezonu završio još u konferencijskom polufinalu kada je Seventisikserse dobio Boston sa 4-3.

SPISAK FRANCUSKE ZA MUNDOBASKET

Silven Fransisko (Peristeri)

Nando de Kolo (Asvel)

Frank Nkilina (Dalas)

Eli Okobo (Monako)

Evan Furnije (Njujork)

Jakuba Uatara (Monako)

Teri Tarpi (Monako)

Nikola Batum (Los Anđeles Klipers)

Geršon Jabusele (Real Madrid)

Matijas Lesor (Panatinaikos)

Mustafa Fal (Olimpijakos)

Rudi Gober (Minesota)


tagovi

Matijas LesorRudi Goberkošarkaška reprezentacija FrancuskeBoris DijaoMundobasket 2023Džoel Embid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara