Leto za penzionisanje: I Stratos Perperoglu završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 11:16

Još jedan veliki grčki igrač stavio tačku

Posle Vasilisa Spanulisa, Nikosa Zizisa i Janisa Buruzisa, sada je i Stratos Perperoglu zvanično završio karijeru. Dovoljno da tamošnji mediji ovo leto nazovu "Letom za penzionisanje" ili "Sezona penzionisanja".

Sam Perperoglu je na Instagram profilu objavio da je završio karijeru.

Izabrane vesti

"Prošlo je više od godinu dana otkako sam obuo patike i odigrao zvaničnu utakmicu. Kovid mi je odveo karijeru do naprasnog zastoja, neočekivanog. Preko 20 godina života sam posvetio igri koju volim.

Lopta me je nosila svuda po svetu, igrao sam kod najtalentovanijih, uspešnih trenera mog vremena. Stavljala me je u timove sa igračima koje sam poštovao i sve mi je to donelo zlatne momente koji će mi biti u pamćenju zauvek. Tri titule Evrolige. Visoke planine i skromno građenje karaktera. Nemam ništa osim zahvalnosti na putu na koji me je odvela profesionalna košarka.

Božja ruka me nikada nije napustila, niti moju porodicu, vodila je naše korake, pravila put za koji niko nije mislio da je moguć. Njegov plan za mene uvek je bio da budem košarkaš. Još kao mlad i mršav u Kavali, nisam mogao da sanjam da me čeka takav put. Ništa nije došlo bez žrtve.

Nije kasno ni da se zahvalim navijačima, koji su me podržavali, navijali za mene (nekada i psovali ;) ). Svet je video koliko nedostaju navijači prošle godine, a to nije nešto što bilo ko od nas želi da bude u tome. Hvala svim treneriima od kojih sam naučio i o životu. Hvala svim saigračima. Delili smo i dobro i zlo. Hvala porodici.

Uzbuđen sam zbog sledećg poglavlja.

Hvala i Bogu, kome dugujem sve.

Najbolje tek dolazi", napisao je Perperoglu.

Perperoglu je u karijeri igrao za Ilisijakos, Panionios, Panatinaikos, Olimpijakos, Anadolu Efes, Barselonu, Hapoel Jerusalim i Crvenu zvezdu.

 


tagovi

Stratos Perperoglu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara