Rihard Lomaš (©MN Press)
Rihard Lomaš (©MN Press)

Letonci razbili Litvaniju i poslali upozorenje Orlovima

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 21:54

Naredni rival Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ubedljiv kod kuće

Košarkaši Letonije odmerili su snage sa reprezentacijom Litvanije u prijateljskom susretu odigranom u Rigi. Izabranici Luke Bankija su bili više nego ubedljivi, odigrali odlično u defanzivi i četu Kazisa Maksvitisa savladali sa 70:52.

Posle izjednačenog prvog, Bankijeva ekipa je dobro otvorila drugo poluvreme. Andrejs Gražulis je dvaput zaredom posle ofanzivnih skokova dolazio do poena, da bi domaćin posle trojke Tomsa Leimanisa stigao do dvocifrene prednosti.

Izabrane vesti

Litvanci su teško dolazili do poena, pa su tako recimo u prvih šest minuta poslednje deonice ubacili svega dva, te je bilo izvesno da će Letonija slaviti. Povela je posle tri poena Riharda Lomaša na šest i po minuta do kraja sa 15 razlike i sve je bilo jasno.

Pobednički sastav je na kraju predvodio Grazulis sa 13 poena (6/6 za dva), sedam skokova, kao i po jednom blokadom i asistencijom (indeks 20). Lomaš je ubacio dva poena više, a dvocifren je bio i Leimanis sa 10. Dairis Bertans je dodao devet poena, koliko i Anžej Pasečnik.

U redovima Litvanije izdvojio se Ignas Brazdeikis sa 13 poena, pet skokova i jednim završnim dodavanjem (indeks 18). Sedam poena ubacio je Eigirdas Zukauskas.

Reprezentacija Srbije će 30. juna gostovati u Rigi selekciji Letonije. Nakon utakmice se vraća u Niš, gde će trećeg jula (21.00) dočekati Belgiju.

Orlovi su trenutno na deobi prvog mesta Grupe A sa Letonijom i obe ekipe već su obezbedile plasman u finalnu fazu. U poslednjoj fazi kvalifikacija ekipe iz ove grupe ukrštaju se sa ekipama Grčke, Turske i Velike Britanije, a samo će tri od šest timova izboriti plasman na Svetsko prvenstvo koje će se održati u Japanu, Filipinima i Indoneziji.


tagovi

Košarkaška reprezentacija Letonijekošarkaška reprezentacija LitvanijeLuka BankiRihards Lomaž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara