""
""

Lijetuvos, Bešiktaš, Saragosa ili Cedevita, pitanje je sad?

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.02.14. | 10:15

Na prvom mestu se pita Zvezda, koja će u meču sa Nižnjim odlučiti da li dalje prolazi sa prve ili druge pozicije. Ipak, daleko zamršenija situacija je u grupi u kojoj se nalaze potencijalni protivnici crveno-belih. Jer, u ovom trenutku, svi mogu dalje

Došao je i taj momenat - košarkaši Crvene zvezde će u poslednjem meču grupe L, protiv ekipe Nižnji Novgorod (19.15, TV B92) odrediti dalju sudbinu u Evrokupu. Tačnije, da li će dalje otići sa prve ili druge pozicije. Ono što je sada jedino poznato jeste da su oba tima obezbedila prolaz dalje, dok su Bilbao (2:3) i Panionios (0:5), završili svoju misiju u drugorazrednom evropskom klupskom takmičenju.

Crveno-beli su jedini poraz u grupi doživeli upravo od Nižnjeg. U Novgorodu je rezultat bio 86:75 u korist izabranika Zorana Lukića, ali... Sada se stvari bitnije menjaju. Jer, puleni Dejana Radonjića znaju da trijumf nije samo stvar osvete, prestiža i pozicije na tabeli, već i obaveza pred navijačima, koji će sigurno ispuniti tribine Pionira do poslednjeg mesta. 

Izabrane vesti

Ali, ono što je trenutno jako teško reći jeste ko bi mogao da bude protivnik Crvenoj zvezdi u narednoj fazi. U grupi P je najkomplikovanija i najzamršenija slika, jer Lijetuvos Ritas i Bešiktaš imaju po 3:2, a Cedevita i Saragosa 2:3. U poslednjem kolu Lijetuvos dočekuje Cedevitu (18.00), dok Bešiktaš gostuje u Španiji (21.00). 

Situacija je takva da - Ritas ide dalje i zauzima prvo mesto samo ako pobedi. Bešiktaš će biti na čelu tabele ako savlada Saragosu, a Cedevita bude bolja od evroligaškog tima. Turci će na drugom mestu ostati ako Lijetuvos bude bolji od Zagrepčana, a oni izgube sa najviše šest poena razlike. Cedevita će biti drugoplasirana ako savlada Litvance, a Bešiktaš Saragosu. Španci će biti drugi ako istanbulski klub bude slavio sa najmanje sedam poena razlike, a tim iz Vilnijusa savlada naše komšije. Ako i Saragosa i Cedevita budu slavile, napraviće se krug od četiri ekipe gde će upravo Španci i Hrvati proći dalje, a koš razlika će odrediti ko će dalje sa prvog mesta, a ko će na crveno-bele.

Dakle, generalno gledano, klub sa Malog Kalemegdana bi ime rivala mogao da sazna tek oko 23 časa, kada se završi susret u Saragosi. 

Ali, pre svega treba savladati Nižnji, što neće biti lak posao, sigurno. Ruski klub je nedavno ostao bez najboljeg strelca i igrača, Luka Bebita, koji je nedavno postao novi član Nju Orleans Pelikansa. Ali je, i pored toga, uspeo da slavi i protiv Bilbaa i protiv Panioniosa, ubedljivo. Tu su i dalje američki internacionalci Dijon Tompson (12.6p, 8.4sk, 2.4as) i Tejlor Ročesti (12p, 3.6as), na koje će igrači Zvezde morati da obrate posebnu pažnju. Takođe, ne treba zaboraviti ni ruskog reprezentativca Semena Antonova (9.2p, 5sk, 2.2as), ali ni Vadima Panina (11p, 4.4sk, 2.8as), koji su crveno-belima dali ukupno 37 poena. 

Baš kao i u Novgorodu, Nižnji će se oslanjati na šut (18/33 za dva, 12/29 za tri), a umor rivala pokušaće da iskoristi kako bi došao do iznaneđenja. Da li će se tako nešto i desiti, ostaje da vidimo uskoro. Ali, košarkaši Zvezde će sigurno želeti da se osvete...

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaEvrokupFK Crvena zvezdakk Nižnji Novgorod

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara