Serhio Ljulj (Foto: Starsport)
Serhio Ljulj (Foto: Starsport)

Ljulj kao u najboljim danima i maestralni Kampaco, Real na 11/11 od starta sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 22:59

Kraljevski klub ruši sve pred sobom

Osvojio je Real Madrid Superkup Španije i pre početka domaćeg prvenstva i Evrolige. Onda silno krenuo u ACB ligi, a nezaustavljiv je i u elitnom takmičenju. Posle 11 zvaničnih utakmica u sezoni 2023/24 ima 11 pobeda. Na 12/12 je ako se uračuna da je dobio i NBA klub u prijateljskom meču, savladao Dalas Maverikse u Madridu.

Sada je pokosio Olimpiju Milano i Vizink centru 88:71, uz sjajnu partiju Serhija Ljulja i novo fantastično izdanje Fakunda Kampaca. I to nakon što je gost dobio prvu četvrtinu 19:25.

Izabrane vesti

Nije to omelo Madriđane, koji su se polako vraćali, bez ikakve panike. Preokrenuli su u trećoj deonici, pa uspostavili kontrolu, a kada su poveli 77:61 u odlučujućem periodu, sve je bilo jasno.

Ljulj je kao u najboljim danima ubacio 19 poena za 21 minut na parketu. Trojke je gađao 5/10. A Kampaco? Bivši plejmejker Crvene zvezde upisao je novi dabl-dabl sa 12 poena i 10 asistencija. Bekovski dvojac ispratio je Mario Hezonja sa 13 poena.

Kod tima Etorea Mesine najefikasniji Ševon Šilds sa 16 poena i sedam skokova, dok je 13, uz šest uhvaćenih lopti dodao bivši košarkaš Kraljevskog kluba, Nikola Mirotić.

Impresivno deluje kaznena ekspedicija iz Madrida na startu sezone, ruši sve pred sobom. U narednom kolu nas čeka spektakularan El Klasiko, u Madrid stiže Barselona. Biće to treći okršaj velikih rivala, a Real je dobio prva dva.



tagovi

KK Real MadridOlimpija MilanoSerhio LjuljFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara