Ševon Šilds (©Starsport)
Ševon Šilds (©Starsport)

Lo opet nestao, Armani nastavio da posrće i bez Mirotića pao na Sardiniji

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 14:00

Dinamo Sasari i brat Alesandra Đentilea naneli šampionu Italije peti poraz u Palakanestru - u 10. kolu

Teško je oceniti šta se dešava sa Olimpijom Milano ove sezone. Gubila je od Skafatija i Pezara, pa pobeđivala Valensiju, Anadolu Efes, Veneciju i Crvenu zvezdu, a onda upala u novi kanal. Posle poraza od Pistoje, pa i Žalgirisa pred svojim navijačima, pala je i na Sardiniji. Bila je blizu preokreta na gostovanju Dinamo Sasariju, ali je domaćin serijom trojki odbio nalet šampiona i uzeo veliki skalp kod kuće - 89:83.

Branilac titule u Italiji se tako posle 10 rundi nalazi ispod plej-of crte sa učinkom 5-5, a ne cvetaju ruže ni Sasariju kojem je ovo bila tek četvrta pobeda (4-6). Ipak, popravio je formu posle slabog početka sezone, pa je upisao tri u poslednja četiri kola.

Izabrane vesti

Mnogo oscilira četa Etorea Mesine, a nema prava da traži opravdanje za poraz od Sasarija ni u povredi Nikole Mirotića. On ima problema sa Ahilovom tetivom, nije se našao u timu, a pitanje je da li će biti u stanju da pomogne ekipi i tokom duplog kola Evrolige koje sledi. Kako bilo, ima Milano dovoljno oružja da izađe na kraj sa ekipama poput Sasarijeve i bez bivšeg košarkaša Reala i Barselone, ali to nije uspeo da iskoristi.

Odbrana je ponovo zakazala, pa iako je u napadu dominirao Ševon Šilds (31 poen), Manakeni su ponovo ostali praznih šaka. Pravo je pitanje šta se dešava sa Maodom Loom, koji Zvezdi ubacio rekord karijere pre nešto više od nedelju dana, a onda nestao sa mape. U susretu 10. kola Palakanestra nije uspeo da se upiše u listu strelaca za 16 minuta, a podelio je samo jednu asistenciju. Prethodno je u porazu od Pistoje postigao 12 poena, a u susretu sa Žaligirisom samo tri. Dakle, nakon što je zatrpao koš srpskog šampiona u Štark Areni sa 32 poena, na naredna tri je skupa postigao 15.

Sasari je meč otvorio serijom 12:0 i održavao dvocifrenu prednost sve do poslednjih nekoliko minuta. Uspela je Olimpija uprkos svemu da se vrati i posle trojke Šildsa poravnala na 80:80, ali nije bilo dovoljno. Trojkama Stefana Đentilea, Vasilisa Haralampopulosa i Brejna Tajrija, Sasari se odbranio i izvojevao veliku pobedu.

Na kraju je Tajri bio i najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 24 poena, Haralampopulos je dodao 13, dok su dvocifreni bili i Stefan Gumbal sa 12, Alesandro Kapeletini i stariji brat bivšeg igrača Olimpije Alesandra Đentilea, Stefano, sa po 11 poena.

Šildsa su u Milanu koliko toliko ispratili samo Johanes Fojtman sa 14, Dijego Flakadori sa 13 i Stefano Tonut sa 10 poena. U strelce su se upisali još samo Devon Hol (7 poena), Aleks Pojtres (6) i Nikolo Meli (2).



tagovi

Olimpija MilanoDinamo SasariMaodo LoŠevon ŠildsEtore MesinaNikola Mirotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara