Kapiten Branko Lazić sa ekipom (©MN Press)
Kapiten Branko Lazić sa ekipom (©MN Press)

Lojd: Očekujte od mene više nego u Valensiji; Volden: Iskoristio sam šansu da igram na višem nivou; Kuzmić: Spreman sam za desetku

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.09.20. | 14:45

Igrači Crvene zvezde sumirali utiske posle odrađenog prvog dela priprema

Od šefa stručnog štaba Crvene zvezde Saše Obradovića moglo se čuti da će klub pratiti situaciju na tržištu i da će reakcija biti po potrebi, kao i optimistična najava da će i dalje aktuelni šampion Srbije i Jadranske lige moći da računa na staru verziju Ognjena Kuzmića, odnosno centra koji je svojim igrama obezbedio mesto u reprezentaciji Srbije i kasnije madridskom Realu. A, šta kažu igrači?

Kapiten Branko Lazić okarakterisao je ove pripreme kao “definitivno najčudnije“, ali i “jedne od najtežih koje je odradio u dosadašnjoj karijeri“, s obzirom da takmičarske košarke nije bilo preko šest meseci...

Izabrane vesti

“Ako uzmemo u obzir da smo sezonu zavšrili u martu i da od tada praktično nismo imali nijedan ozbiljan trening, ni rad sve do početka priprema, ovo je defintivno jedno od težih okupljanja koje sam imamo dosad“, rekao je Lazić i nastavio:

“Pripreme kod Saše Obradovića razlikuju se u odnosu na druge, između ostalog, prosto i iz razloga što je ovo novi stručni štab, što se još svi upoznajemo kroz treninge i rad, ali ima i stvari koje se razlikuju u odnosu na prethodne trenere o kojima ipak ne bih javno“.

Po treći put u karijeri srpski reprezentativac Marko Simonović obukao je crveno-belu opremu i prema sopstvenom priznanju - vidi da je klub još više napredovao od momenta kada je drugi put odlazio...

“Vratio sam se treći put, a kao što sam rekao i kada sam odlazio prošli put, čestitam svima u klubu što Crvenu zvezdu stalno dižu na viši stepenik. Klub konstantno napreduje. Videćemo kako će sezona ići, mi se pripremamo za jaku i tešku sezonu“.

S obzirom da je u timu najstariji, očekuje se da mu Saša Obradović dodeli i posebne zadatke u svlačionici...

“Kao neko ko je najiskusniji ovde uloga će mi biti da pomognem najmlađima, ali i strancima, da shvate šta je Crvena zvezda i koliki pritisak nosi. Na nama je da se uvek borimo za titule, svi treba da igramo za tim jer imamo isti cilj“.

Možda i najveće pojačanje Crvene zvezde je Džordan Lojd, koji je stigao iz Valensije sa etiketom rasnog strelca. Ipak, kako je izabrao Crvenu zvezdu pored drugih opcija koje je imao?

“Iskreno, pričao sam mnogo s Lorenzom Braunom o Crvenoj zvezdi. Mi smo drugari od detinjstva, a o Zvezdi, ekipi i saigračima rekao mi je mnogo toga lepog“.

Mada je u Valensiji bio zadužen da cepa protivničke mreže, Lojd je uveren da će tokom sezone pokazati da vredi mnogo više.

“Verujem da ću moći da pokažem mnogo više nego u Valensiji, pogotovo u odbrani i distribuciji lopte“, kaže Lojd i otkriva da je slobodno vreme otkako je stigao u Srbiju proveo najviše u upoznavanju sa saigračima.

Oko prelaska Korija Voldena iz Partizana u Crvenu zvezdu digla se velika prašina, ali nekadašnji bek crno-belih tvrdi da je dolaskom na Mali Kalemegdan napravio sledeći korak u karijeri.

“Hteo sam da igram na višem nivou, da pokažem svoje talente u Evroligi, imao sam šansu da dođem i iskoristio sam je. Igrao sam protiv dosta današnjih saigrača, sve su to dobri momci“.

Sa Sašom Obradovićem već je obavio nekoliko razgovora po pitanju njegove uloge na parketu i svlačionici.

“Pričali smo o mojoj ulozi, hoće da budem lider, da budem to što jesam na obe strane terena“.

Ognjen Kuzmić je odradio još jedne jake pripreme kako bi bio spreman da ponovo zaigra evroligašku košarku. Tvrdi da je iza sebe ostavio sve povrede i posledice teške saobraćajne nesreće koju je preživeo prošle godine.

“Najviše sam radio na fizičkoj spremi. Sada sam spreman i jedva čekam početak sezone. Na skali od jedan do deset rekao bih da sam na desetki“.

 

 

 

 

 

 


tagovi

Branko LazićDžordan LojdKori VoldenMarko SimonovićOgnjen Kuzmić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara