Lokomotiva sve zakomplikovala: Odluka pada u poslednjem kolu, Partizan može i do prvog mesta

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.03.21. | 20:30

Rusi ubedljivi na gostovanju Metrpolitenu – 81:57

Situacija u Partizanovoj grupi se iskomplikovala. Lokomotiva iz Krasnodara je napravila malo iznenađenje, ne zbog pobede, već načina na koji je počistila sa parketa francuski Metropoliten i došla u situaciju da se bori za plasman u četvrtfinale Eurokupa – 83:58

Jasno je posle ishoda u Francuskoj da večeras neće biti sigurnih putnika za nokaut fazu drugog, po jačini, evropskog takmičenja. Ali rezultat iz Francuske mogao bi da prija košarkašima Partizana. Pod uslovom da dobiju Trento u večerašnjem okršaju, crno-beli će imati priliku da stignu do prvog mesta u grupi. Uslov je da savladaju Metropoliten u Ljubljani.

Izabrane vesti

Lokomotiva je odigrala jednu od najboljih utakmica u ovoj sezoni, i od prvog minuta jasno stavila do znanja francuskom predstavniku da nema čemu da se nada.

Iako Lokomotiva nije dobro šutirala za tri poena, prednost je napravila odličnom odbranom i unutrašnjom igrom. Blistao je bivši plejmejker Partizana Najdžel Vilijams Gos. Amerikanac je meč završio sa 19 poena i sedam asistencija.

Metrpolitan je postigao po 14 poena u prve dve četvrtine. Lokomotiva je otišla na velikih +21, i već tada je bilo jasno da je meč odlučen. 

Lokomotiva je rutinski odrađivala posao i čuvala razliku.

EVROKUP, Top 16 - 5. kolo

Sreda

Metropoliten - Lokomotiva 60:83

/Braun 15 - Gos 19/

Trento - Partizan u toku

*Kvote su podložne promenama



tagovi

ULEB EurokupKK Lokomotiva KubanjNajdžel Vilijams Gos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara