FIBA, printskrin
FIBA, printskrin

London Lajonsi vraćaju Britance na košarkašku mapu

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.07.20. | 22:42

I učestvovaće u Fibinoj Ligi šampiona

London Lajonsi predstavljaće Ujedinjeno Kraljevstvo u narednoj sezoni Fibine Lige šampiona i krenuće od kvalifikacija, prenosi Eurohups.

Tako će London prvi put biti na evropskoj košarkaškoj mapi u 21. veku, što je dugo bila želja prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua.

Izabrane vesti

London će konačno imati predstavnika u evropskim ligama. Znamo da Britancima košarka nikako nije sport broj jedan, te da je potrebno dosta vremena da se ona tamo razvije na pravi način.

"Prelazeći u London, znali smo da je ovo jedan od većih gradova na svetu, ali i grad koji dugo nije imao košarkašku ekipu. Naši prvi ciljevi bili su prihvatanje u zajednice u prve tri do četiri godine i osvajanje titule šampiona i pokušaj da uđemo u Evropu u periodu od pet do sedam godina. Ponekad je to bilo teško i mučno putovanje, ali nakon preseljenja u London 2013. evo sada smo uspeli", rekao je trener londonskog tima Vins Makoli.

Dakle, gledaćemo Britance ispod obruča. Nije baš uobičajena slika, ali to je nešto što smo mogli da očekujemo. London je više nego primamljivo tržište. Nešto slično Berlinu ili Parizu.

Londonski Lavovi osnovani su 1977. godine. Prvobitno su bili u Hemel Hempstedu, kasnije i u Votfordu i Milton Kejnsu.

Igraju u dvorani koja prima 6.500 navijača.


tagovi

FIBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara