Lorenzo Braun (©Starsport)
Lorenzo Braun (©Starsport)

Lorenzo Braun opet Španac

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 10:49

Amerikanac iz Makabija obavestio “zemljake” da će igrati za njih na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre

Čudan je taj svet košarke. U njemu su Olimpijske igre sam Olimp, toliko iznad svega drugoga da mnogi od najvećih asova planete nisu ni razmišljali o nastupu na Mundobasketu. Svi su se čuvali za Pariz. Ponajviše Amerikanci. Čak i ovaj jedan koji se svog pasoša odrekao.

Lorenzo Braun je, to dobro znamo, 2022. izabrao Španiju kao zemlju čije će boje braniti – zvala ga je i Hrvatska – i Crvenu furiju poveo do sasvim neočekivane titule prvaka Evrope. Prošle godine je odmarao, ali su Olimpijske igre i njemu zagolicale maštu.

Izabrane vesti

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, a sada Makabija iz Tel Aviva zato je na vreme obavestio Košarkaški savez Španije da je spreman da igra za ekipu Serđa Skariola na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji je zakazan za period od 2. do 7. jula u Valensiji.

Sjajne vesti za Špance, koji bez Brauna na Mundobasketu nisu mogli ni do četvrtfinala, pošto su u drugoj fazi izgubili od Letonije i Kanade. A posebno važne jer mnogi španski reprezentativci ne igraju vaš vrhunske sezone.

Usman Garuba je recimo odigrao samo jednu utakmicu za Golden Stejt, uglavnom je po razvojnoj Dži ligi. Huančo Ernangomez nije baš među nosiocima igre u Panatinaikosu, početkom ove godine trpi i minutaža njegovog brata Vilija u Barseloni, Dario Brizuela je eksplodirao nedavno protiv Žalgirisa, ali inače je neprimetan, ne blista ni Đoel Para

Mada, imali su Španci sreće na žrebu, pa će na turniru u Valensiji igrati u konkurenciji Angole, Libana i potom Finske, Poljske ili Bahama. Mada bi ovi poslednji možda mogli da zaprete ako za njih budu igrali Deandre Ejton, Badi Hild i Erik Gordon, sve NBA asovi.


tagovi

Lorenzo Braunkošarkaška reprezentacija ŠpanijeOlimpijske igre 2024Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara