Lorenzo Braun i Nemanja Nedović (Star sport)
Lorenzo Braun i Nemanja Nedović (Star sport)

Lorenzo Braun se vraća za Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 18:42

Ali nije na 100 odsto

Košarkaši Crvene zvezde sutra gostuju Makabiju u Tel Avivu u 24. kolu Evrolige, a za domaće navijače su stigle dobre vesti pred utakmicu.

Trener izraelskog tima Oded Kataš je potvrdio da se u Makabijev tim vraća oporavljeni plejmejker Lorenzo Braun i da će igrati protiv beogradskih crveno-belih. Braun je 19. januara u pobedi protiv Albe povredio skočni zglob i morao je da napusti utakmicu već u petom minutu. Prognoze su bile da će odsustvovati između dve i tri nedelje i bile su tačne. Tačno nakon tri nedelje pauze, Amerikanac sa španskim pasošem se vraća u tim Ponosa Izraela.

Izabrane vesti

„Nadam se da ćemo imati Brauna na raspolaganju i da će igrati. Videćemo šta možemo da dobijemo od njega ali sigurno nije na 100 odsto svojih mogućnosti“, rekao je trener Oded Kataš.

Posle tri uzastopna meča na gostovanjima, Makabiju će ovo biti prvi evroligaški duel na svom parketu posle dvadesetak dana.

„Jako smo srećni što se vraćamo pred naše navijače. Biće to težak meč protiv teškog protivnika koji igra sa dosta fizičkog intenziteta. Crvena zvezda je bila u neverovatnom nizu rezultata a sada je u gubitničkoj seriji. Ali i ti porazi su bili tesni. Ne očekujemo laku utakmicu“.

Makabi je do sada imao sjajne rezultate na svom terenu. Zabeležio je devet pobeda i samo jedan poraz u Evroligi.

Nije realno očekivati da imamo rezultate na svom terenu kao što smo imali u prvom delu sezone. Do kraja sezone nam ovde dolaze mnogo jaki timovi i biće baš teško. Svaka utakmica je kritična i od ogromnog značaja. Navikli smo na to ali moramo biti svesni protiv kakvih timova igramo“.

Makabijev trener je rekao da je za meč protiv Zvezde pod znakom pitanja Džerel Malten zbog prehlade, a da sigurno neće igrati Ostin Holins i Aleks Pojtres


tagovi

Lorenzo BraunKK Makabi Tel AvivOded Kataš

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara