(© Star sport)
(© Star sport)

Lovernj izabrao idealnu petorku: Jokić i nije tako loš, Milosavljević luđi od Bogdana

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 15:10

Košarkaš Žalgirisa među bivšim saigračima posebno ceni Srbe

Žofri Lovernj, košarkaš Žalgirisa, je tokom dve godine provedene u Partizanu trasirao put ka zavidnim visinama koje je kasnije dostigao, a boravak u srpskoj prestonici ostavio je lepe uspomene kako prstalicama crno-belih tako i francuskom košarkašu.

Iako je po odlasku iz Beograda košarkašku biografiju obogatio NBA izazovima, ali i igrajući za Fenerbahče i Žalgiris, činjenica da je u idealnoj petorci koju je izabrao tokom intervjua za klupsku televiziju u zamišljeni tim svrstao čak dvojicu nekadašnjih saigrača iz Partizana na najbolji način govori kakve utiske je Lovernj odneo iz Srbije.

Izabrane vesti

Francuski košarkaš pri izboru plejmejkera opredelio se za sunarodnika i saigrača upravo iz perioda provedenog među crno-belima - Lea Vestermana, a i "dvojka" je bila rezervisana za jednog od bivših igrača Beograđana. Na poziciji beka Lovernj se dvoumio između Bogdana Bogdanovića i Dragana Milosavljevića, međutim izabor je pao na iskusnijeg, ne zbog košarkaškog staža već zato što je "luđi od dvojice bekova".

U oštroj konkurenciji krila igrač Žalgirisa je ispred Kaudija i Lučića izabrao je Borisa Diaa.

"Bilo je zabavno provoditi vreme s njim, mnogo sam naučio od njega. Bio mi je jedan od najdražih igrača tokom odrastanja. Kada sam počeo da igram za reprezentaciju, imao sam možda 20 ili 21 godinu i još uvek sam na stvari gledao na isti način kao u detinjstvu. Igrao sam s njim i gledao sam ga kao na televiziji. Izvan košarke, on je veoma zanimljiv momak koji mogo radi".

Kada je došao do izbora centra, Lovernj nije imao mnogo dilema, odluka je pala na još jednog Srbina, trenutno glavnog kandidata za MPV nagradu u NBA.

"Izabraću Nikolu Jokića jer nije tako loš igrač", rekao je Francuz uz smeh i dodao: "Video sam da se razvija u Denveru. Kad sam stigao, sećam se da su ljudi govorili da treba da radim s njim na jačanju njegovog tela. Očekivalo se da će biti jak sledeće sezone, ali je do kraja te takmičarske godine već bio najbolji igrač u timu. Veoma sam zadovoljan kakav je igrač postao".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara