Lovernj (MN Press)
Lovernj (MN Press)

Lovernj se oprostio od Žalgirisa i izabrao Asvel

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.22. | 15:42

Francuski centar potpisao ugovor na tri godine

Iskusni centar Žofri Lovernj ima novi klub. U pitanju je francuski Asvel, sa kojim je potpisao ugovor na tri godine. Posle dve sezone odigrane u Žalgirisu odlučio je da napusti Litvaniju i vrati se kući.

Predstavljen je kao veoma značajno pojačanje, koje stiže sa koferima punim iskustva, kako evroligaškog tako i na NBA sceni.

Izabrane vesti

"Velika stvar za klub su dolasci Nanda De Koloa i Žofrija Lovernja. Želimo Asvel da podignemo na što veći nivo u Evropi, a uz to da vodimo napred francusku košarku. Njihovo iskustvo će biti dragoceno za našu ambicioznu ekipu", rekao je Toni Parker, predsednik Asvela.

Lovernj se u Francusku vraća posle jedne decenije. On je 2012. sa Elan Šalonom osvojion šampionsku titulu, a posle toga je nosio dres Valensije, Partizana Himkija. Onda je otišao preko okeana i oprobao se na NBA pozornici u opremi Denvera, Oklahome, San Antonija. Po povratku u Evropu branio je boje Fenerbahčea i od 2020. Žalgirisa.

Trener Asvela Ti Džej Parker je veoma srećan što će na raspolaganju imati igrača poput Lovernja.

"Zadovoljstvo je dovesti još jednog francuskog internacionalca u klub. Žofri ima veliko iskustvo i košarkaši IQ koji će nam biti od velike pomoći tokom cele sezone u Evroligi, ali u u prvenstvu Francuske, u kome je već igrao. Veoma je pokretan, donosi neverovatnu energiju svaki put kada kroči na teren. Može mu se dodati lopta na niskom postu, kako bi postigao poene ili asistirao", rekao je za klupski sajt Ti Džej Parker.



tagovi

Žofri LovernjKK Asvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara