Žofri Lovernj (© Star Sport)
Žofri Lovernj (© Star Sport)

Lovernj za Mozzart Sport: Dočekao sam četvrtu utakmicu, morao sam da trolujem, to je esencija interneta

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.06.22. | 12:34

Nekadašnji kapiten crno-belih sa oduševljenjem je propratio meč finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde koji su izabranici Želja Obradovića ubedljivo rešili u svoju korist i tako izborili majstoricu u ponedeljak

Ubedljiv trijumf Partizana u četvrtom meču finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde i poravnanja na 2:2 nije mogao da prođe nezapaženo kod bivših igrača crno-belih. Većina se javila posle nestvarnog izdanja izabranika Željka Obradovića u prvom poluvremenu kada je postignuto 68 poena, ali najveću reakciju izazvao je Žofri Lovernj koji je dugo bio na meti internet pošalica kada je 2016. najavio dolazak na četvrti meč u tadašnjoj seriji protiv Zvezde koju su crveno-beli rešili u svoju korist pre četvrtog okršaja.

Danas, šest godina kasnije, Francuz je dočekao svoj trenutak: "Nisam došao na četvrtu utakmicu, ali Partizan jeste! Bravo momci". Očekivano tvit Francuza je naišao na veliko oduševljenje Grobara, a nekadašnji kapiten kluba iz Humske je dan kasnije u razgovoru za Mozzart Sport pričao o utakmici, karijeri, Vujoševiću i Obradoviću, ali i o internet šalama.

Izabrane vesti

"A-ha-ha, najzad sam dočekao svoj trenutak, posle šest godina. Mnogo pusta sam čuo tu šalu oko mog tvita, a sada kada sam shvatio da je četvrta utakmica, odmah sam znao šta mi je činiti. Morao sam malo da trolujem, to je esencija interneta", počinje raspoloženi Lovernj za naš portal.

Prvi kapiten stranac Partizana danas igra u Litvaniji za Žalgiris, ali nije propustio priliku da prati klub u kojem je doživeo afirmaciju.

"Moram da priznam da nisam očekivao ovakvu utakmicu. Obično su utakmice protiv Zvezde vrlo tvrde, rešavaju se u samom finišu, ali Partizan je odigrao zaista odlično. U prvom poluvremenu kao da nisam video grešku ili promašaj, tako mi je izgledalo. Iskreno, nisam očekivao ovakvu pobedu, ali naravno da mi je drago. Navijao sam za klub koji je obeležio moju karijeru".

Francuz je u bogatoj karijeri osvajao titule u Srbiji, Turskoj, Litvaniji.

"Meni je uvek bio težak taj period između utakmica. Sada vidim da se odlučujući peti meč igra tek u ponedeljak. Treba iskoristiti dva dana da se tim odmori, ali znam po sebi da to nije uvek lako. Često nisam mogao da spavam, jednostavno stres je veliki, tenzije, ali to je sport. Nadam se da će Partizan odigrati dobar meč u ponedeljak i osvojiti titulu, navijaću".

Lovernj je kao neafirmisani mladić stigao u Humsku 2012. godine posle kratke epizode u Valensiji. Bio je deo vrlo mlade ekipe u kojoj su bili Leo Vesterman, Dragan Milosavljević, Bogdan Bogdanović, Vladimir Lučić, Davis Bertans...

"Generalno se slažem da bismo bili sjajna ekipa da smo ostali zajedno, ali možda se zaboravlja, kada smo tada igrali u Partizanu, bili smo deca, klinci koji su tek učili o košarci i kako sve treba da izgleda. Danas su svi napravili dobre karijere što svi mogu jasno da vide. Taj Partizan mi je bio najlepši deo karijere koji nikada neću zaboraviti, a i generalno jedan od najlepših perioda u mom životu".

Posle Partizana, put je odveo Francuza u Rusiju gde je kratko bio u Himkuju, potom je bio i u NBA ligi, prvo u Denver Nagetsima, a onda Oklahoma, Čikago i San Antoniju. U Evropu se vratio 2018. godine i to kod Željka Obradovića u Fenerbahče, a sada je član Žalgirisa.

"Kada sam napustio Partizan uvek sam tražio neku ekipu da bude slično Partizanu, ali to nije bilo moguće. U Partizanu smo bili porodica. Ne kažem da sam imao loša iskustva, za sve imam samo lepo da kažem, eto, mogu slobodno da naglasim da je Žalgiris blizu tog nekog osećaja koji sam imao u Partizanu. Klub sa velikom istorijom, navijači. Zadovoljan sam ovde".

Snažni krilni centar ima ugovor sa klubom iz Kaunasa i naredne sezone, ali uvek se pričao o eventualnom povratku u crno-beli dres.

"Nebrojano puta sam isticao, voleo bih da još jednom zaigram u Partizanu. To je možda jedini klub za koji bih razmislio da napustim Litvaniju gde sam se lepo uklopio, Žalgiris je odlična sredina. Ipak, nema potrebe da nešto potenciram povratak, mislim da sadašnji klub mene trenutno ne vidi u timu kao neko pojačanje, sada samo navijam za Partizan. Ako se nekada u budućosti stvori uslov za povratak, rado ću prihvatiti".

Imao je Lovernj tu priliku da sarađuje sa dva najveće trenerske legende crno-belih. Kada je došao u Srbiju, na klupi Partizana je sedeo Duško Vujošević, a kada je bio u Istanbulu, Željko Obradović je predvodio Fenerbahče.

"Veliki treneri, imaju sličnosti, ali su različiti. Ono što ih krasi je ljubav prema Partizanu i obojica su vrlo strpljivi. Spremni su da sačekaju igrača".

Za kraj imao je nekadašnji kapiten Partizana poruku za sadašnje igrače crno-belih.

"Želim im pobedu, da ostanu zajedno, da ostanu fokusirani i neka igraju najbolje što umeju", završio je Lovernj razgovor za Mozzart Sport.



tagovi

KK PartizanŽofri LovernjABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara