Lučić heroj Bajerna - dva bacanja, pa rampa Lovernju za prvi plej-of Evrolige u istoriji nemačke košarke

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.04.21. | 23:07

Bavarci slavili 71:70 protiv Žalgirisa

MInhen i Nemačka slave Vladimira Lučića! Srpski reprezentativac veliki je heroj pobede Bajerna nad Žalgirisom (71:70) u 33. rundi Evrolige koja je definitivno obezbedila učešće Bavaraca u plej-ofu. Ovo je prvi put da je neki nemački tim uspeo da dođe do druge faze elitnog takmičenja. Klubu iz Minhena to je uspelo u petom pokušaju.

Veliku bitku vodio je domaćin sa uvek neugodnim Litvancima. U finišu smo videli ozbiljnu dramu i srećan kraj za Bavarce koji je kreirao Lučić. Zbog prekršaja Žofrija Lovernja naš krilni igrač upućen je na liniju penala. Do kraja je ostalo samo dve sekunde, međutim Lučić je bio hladan kao špricer. Pogodio je za 71:70, a onda su gosti zatražili tajm-aut. Bila je akcija za Lovernja, Lučić se ponovo našao na pravom mestu i blokadom odbranio veliku pobedu Bajerna.

Izabrane vesti

Imajući u vidu da je Baskonija poražena od Efesa ranije večeras jasno je da su za plej-of preostale još dve vize i one će biti podeljene u poslednjim ligaškim utakmicama, zaključnom s onim odloženim.

Vladimir Lučić nije samo presudio Žalgirisu nego je bio i najefikasniji u večerašnjem slavlju Bajerna. Utakmicu je završio sa 13 poena (4/8 iz igre), šest skokova i dve rampe. Ozbiljnu podršku Srbin je imao u Džejlenu Rejnoldsu (12 poena), te Nik Vajler-Bebu (11).

Kod Litvanaca Tomas Vokap brojao je do 16, Najdžel Hejz dodao 12 poena, od čega sedam u drugom delu druge četvrtine. Žofri Lovernje sa 12 koševa dodao je šest skokova...

Košarkaši Panatinaikosa slavili su u poslednjem meču u OAKA Areni u okviru Evrolige ove sezone. Prekinuli su niz od tri poraza i iznenadili Olimpiju Milano (86:83), koja je još u minulom kolu izborila plasman u plej-of. Nije 40 minuta košarke bilo dovoljno da se dobije pobednik, pa je zahvaljujući sjajnoj roli Šelvona Meka posle dodatnih pet minuta PAO upisao 11. trijumf (20 poraza) i rivalu iz Italije naneo 13. poraz (20 pobeda) u pretposlednjem kolu regularnog dela.

Imali su košarkaši Armanija i 20 poena prednosti u Atini, ali to nije bilo dovoljno. Probudili su puleni Odada Kataša u poslednjih 10 minuta, da bi Mario Hezonja ubacio pologanje za produžetak. U nastavku je blistao Mek, ubacio osam od svojih 11 poena, ali je Điđi Datome posle promašenih bacanja Jorgosa Papajanisa imao šansu da uvede utakmicu u dodatnih pet minut, ipak, nije uspeo da pogodi za tri poena, pa je posle 45 minuta igre domaćin slavio. Poraz bi ekipu Etorea Mesine mogao da košta i domaćinstva u doigravanju, u poslednjoj rundi dočekuje Anadolu Efes u Mediolanom forumu.

Hezonja je sa 17 poena predvodio pobednički sastav, pratili su ga Ben Bentil sa pola koša manje, kao i Papajanis i Papapetru sa po 14 poena, dvocifren je bio i Mek sa 11. Nemanja Nedović se vratio na parket ubacio tri poena, uz po jedan skok, asistenciju i blokadu. U poraženom sastavu 15 poena Vladimira Micova, 13 je dodao Kevin Panter, dok su po 12 ubacili Zek Ledej, Ševon Šilds i Kaleb Tarzuski. Dvocifren sa 10 poena i Serhio Rodrigez.

EVROLIGA - 33. KOLO

Četvrtak

Baskonija - Efes 101:111

/Polonara 23 - Larkin 30/

Panatinaikos - Olimpija 86:83

/Hezonja 17 - Micov 15/

Bajern - Žalgiris 71:70

/Lučić 13 - Vokap 16/

Crvena zvezda - Makabi 76:64

/Lojd 21 - Dorsi 14/

Petak

19.00: Alba - Valensija

19.00: CSKA - Himki

19.00: Zenit - Asvel

19.45: (2,30) Fenerbahče (14,5) Barselona (1,70)

21.00: Real Madrid - Olimpijakos



tagovi

Vladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara