Lazić i Lučić (©Star Sport)
Lazić i Lučić (©Star Sport)

Lučić nokautirao Zvezdu! Revija nepromišljenih poteza, Lojd pogubio konce i sve promašivao

Vreme čitanja: 6min | pet. 06.11.20. | 22:29

Srpski reprezentativac trojkom na minut i po do kraja rešio meč i doneo sigurnu pobedu Bajernu

Pre deset meseci Bajern je postao sinonim najubedljivije pobede u Evroligi, a na prvom od tri uzastopna gostovanja Crvena zvezda može samo po lošem da pamti utakmicu s minhenskim klubom! Bajern je zasluženo i ubedljivo slavio sa 74:59 i stigao do skora 5-2. Koliko je pobeda značila nekadašnjem Partizanovom treneru Andrei Trinkijeriju i kapitenu Vladimiru Lučiću pokazalo je i njihovo slavlje na kraju, uz trojku srpskog reprezentativca na dve sekunde pre isteka vremena posle tajm-auta koji je Italijan nacrtao baš za njega. I sve to u momentu kada je pitanje pobednika odavno bilo rešeno.

Vladimir Lučić nije imao šuterski najbolje izdanje. Svega dva pogotka iz šest pokušaja, sve za tri poena, uz 6/7 sa penala. Ali, kada je Bajernu najviše trebalo, bio je bez greške! Na kraju je skupio 12 poena, tri skoka i dve asistencije. Džejlen Rejnolds je takođe imao nešto tišu napadačku rolu sa svega osam poena, ali je pohvatao 11 lopti, od čega dve u napadu. Zato nisu zakazali Vejd Boldvin koji je nastavio da jaše na talasu dobrih igara u dresu Bajerna. Nik Vajler Beb i on ubacili su ukupno po 15 poena i svojim hicima konstantno usporavali Zvezdu i svaki pokušaj gostiju iz Beograda da se nametnu kao dominantniji tim...

Izabrane vesti

------------------------------------------

BAJERN – CRVENA ZVEZDA 74:59

/18:14, 15:17, 22:20, 19:8/

Audio Dom, Minhen.

Sudije: Petri Mantila, Emilio Perez, Tomaš Travicki.

BAJERN MINHEN: Vajler Beb 15, Boldvin 15, Brej -, Rejnolds 8 (11sk), Tomas 4 (9sk), Lučić 12, Flakadori -, Đedović 3, Cipzer 4, Džonson 4, Šiško 3, Grent 6.

CRVENA ZVEZDA: Ročesti -, O’Brajant 17, Hol 8, Volden 12, Lojd 9 (2/14 iz igre, 1/9 za tri), Davidovac -, Lazić -, Rit -, Jagodić Kuridža 7, Kuzmić -, Teri 6 (6sk).

------------------------------------------

Sve što je moglo da krene naopako krenulo je i išlo baš onda kada je Zvezda trebalo da bude najbolja. I to, nažalost, postaje nešto što se ponavlja kao pokvarena ploča. Bilo je tako i prošle sedmice u Moskvi s Himkijem, isto se desilo i večeras. S tim što je Bajern sveo Crvenu zvezdu na samo 59 poena i to tako što je potpuno iz ritma izbacio Džordana Lojda i uveo rivala u reviju užasnih, nepromišljenih poteza u napadu.

Svega 19 pogodaka iz 54 pokušaja dovoljno govore u prilog tome koliko su ruke Zvezdinih igrača bile stegnute. Najlošiju utakmicu odigrao je Lojd otkako je zadužio crveno-beli dres! Toliko da je u poslednjoj četvrtini pogubio sve konce i promašivao apsolutno sve. Na devet poena šutirao je 2/14, uz 1/9 za tri! Između dva pogotka iz igre imao je post koji je trajao gotovo 25 minuta, a i kada je dao jedan koš, hteo je mnogo više i samo učinio medveđu uslugu ostatku ekipe.

Džoni O’Brajant je bio najefikasniji, ali je na momente suviše srljao u želji da se što pre nametne kao jedan od lidera ove ekipe. Na 17 poena O’Brajant je ispalio 15 lopti (13 za dva poena), a upisao je i četiri izgubljene lopte. Jedini koji je bio dostojan kvalitetne partije bio je tihi Kori Volden. Radio je Volden apsolutno sve što je trebalo da energijom, koncentracijom i željom poništi sve ono loše što se dešavalo na parketu, ali ni njegovih 12 poena, a pogotovo devet iznuđenih faulova nisu mogli da ponište sve Lojdove i O’Brajantove pokušaje...

Džoni O’Brajant (©Star Sport)Džoni O’Brajant (©Star Sport)

Pravo šahovsko nadmudrivanje vladalo je između Obradovića i Trinkijerija od prvog sudijskog podbacivanja. Odmah je postalo jasno da će utakmica ići na manji broj poena, jer se veća pažnja obraćala ka odbrani, nego na ekstremno brzom i efikasnom napadu. Nisu ni procenti bili zadovoljavajući, pogotovo Zvezdini već u prvom delu, što je bila posledica nešto lošijih rešenja na polovini domaćina.

Postojao je veliki disbalans u napadu Zvezde, pa je tako dno mrežice pronašlo samo 10 šuteva iz igre, uz 28 pokušaja, uz jako loših 7/21 za dva. Pogotovo se ta nepotrebna problematika stvorila posle nekih pokušaja nedovoljno razigranog O'Brajanta. Jeste imao 11 poena već na poluvremenu, ali je za nešto više od 11 minuta ispalio isto toliko lopti, od čega čak deset unutar linije 6,75 metara! Uz pet rešenih situacija... Videla se njegova želja da pomogne timu, ali je u nekim situacijama previše jurio nešto za šta još nije spreman... Hol je sa dve trojke dao određeni impuls Zvezdi na startu utakmice, ali tu i stao, Lojd je imao samo jedan pogođen šut iz igre iz četiri pokušaja - dugo je tapkao u mestu samo na jednom pogotku -, pa je ostao na četiri poena. Baš kao Volden i Jagodić Kuridža. Gosti su taj veliki broj promašaja kompenzovali dobrim skokom, ali je i dalje Bajern bio za nijansu bolji, iako je posle dve četvrtine ima čak deset promašaja za tri (4/14).

I pored svega dobru je šansu Zvezda propustila da ode na veliki odmor bar s minimalnom razlikom, baš kao i prošle sedmice u Moskvi. Posle O’Brajantovih vezanih poena sredinom drugog perioda i poena Jagodić Kuridže sa penala za 31:26 na dva minuta pre velikog odmora, Zvezda je prosto stala. To je Bajern kaznio serijom realizovanih slobodnih bacanja preko Boldvina i Lučića, koga je Lazić faulirao na šutu za tri poena na 36 sekundi do kraja. Lazić je tada napravio ozbiljan problem ekipi pošto je zbog prigovora zaradio tehničku, što mu je bio četvrti prekršaj na utakmici, pa ga tako nije bilo na parketu najveći deo drugog poluvremena. A Bajern je u nastavak ušao sa 33:31 u džepu.

Džordan Lojd (©MN press)Džordan Lojd (©MN press)

Slična je bila i treća četvrtina u kojoj su se dva tima ponovo smenjivala u vođstvu. Tomas je brzo razotkrio odbranu Zvezde i odveo Bajern na opipljivih šest poena (37:31), da bi Lučić s penala dodatno uvećao razmak, ali to nije obeshrabrilo goste. Posle tri uzastopna promašaja sa distance Zvezda je spustila gas i post rešila da prekine koševima unutar polukruga. Isti je pronašao Hol, ali onda su Volden i Jagodić Kuridža nanizali trojke kojim je Zvezda prešla u vođstvo, ali je onda praktično od nove male pauze opet rezultat bio na klackalici. Izgledalo je da je Zvezda na dobrom putu da se rezultatski odlepi posle nekoliko dobrih odbrana i trojke O’Brajanta na četiri minuta do odmora za 46:42, ali istorija se ponovila i Zvezda je ušla u kontraritam. Najveći Zvezdin problem bila je ta Lojdova nervoza zbog silnih promašaja koja se brzo prenela na ostatak ekipe... Lučić, Vajler Beb i Rejnolds su kreirali seriju 8:0 kojom je Bajern preuzeo kontrolu, da bi Boldvin trojkom na zalasku treće četvrtine udario šamar Zvezdinoj odbrani za 55:51 pred završnih deset minuta.

I čini se kao da je upravo taj Boldvinov hitac bio jedan od presudnih faktora da Zvezda potpuno stane! U prelomna četiri minuta poslednjeg kvartala Obradovićeva ekipa ubacila je samo dva poena iz igre, do kraja utakmice samo osam, pošto su Bajernovi igrači gledali da napade protivnika što više seku faulovima za slobodna bacanja... Tako su se stegle ruke crveno-belima, nije bilo ni dobrih rešenja, Naspram toga Bajern je trojkama Šiška i Vajler Beba podigao razliku na šest poena (61:55), ali s Zvezda nije predavala. No, nije uspevala ni da pruži dovoljno jak otpor u odbrani kako bi još jednom okrenula rezultat. Lojd je nastavio tamo gde je stao u prethodnom delu meča, a pogodak koji je iz igre postigao posle skoro 25 minuta čekanja samo ga je ohrabrio da pokušava još... I promašuje! Bajern je strpljivo sačekao da se Zvezda izgubi u svojim greškama, uprkos velikom trudu Voldena, da bi na minut i po do kraja završni udarac zadao Lučić svojim prvim pogotkom iz igre i to za tri poena i rezultat 68:59!

Zvezdu već u nedelju čeka gostovanje Primorskoj u Kopru, a onda i odlazak na noge Asvelu.

EVROLIGA – 7. KOLO

Četvrtak

Zenit - Olimpijakos 66:75

/Beron 13 - Martin 16/

Efes - Makabi 91:89

/Bobua 23 - Brajant 22/

Alba - Barselona 67:103

/Fontekio 17 - Mirotić 18/

Baskonija - Asvel 86:88

/Džekiri 23 - Fal 19/

Petak

Fenerbahče - Himki 83:71

/Edi 16 - Miki 19/

Žalgiris - Real Madrid 90:93

/Vokap 18 – Tavares 22/

Bajern - Crvena zvezda 74:59

/Boldvin 15 - O'Brajant 17/

20.30: (3,05) Panatinaikos (15,0) CSKA M. (1,45)

21.00: (1,80) Valensija (14,5) Milano (2,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Džoni O'BrajantVladimir LučićVejd BoldvinBajern MinhenEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara