"Vladimir Lučić sa saigračima"
"Vladimir Lučić sa saigračima"

Lučić: Sale je uneo neke novine, bliži je igračima

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.07.14. | 16:40

"Osećam se za nijansu bolje, ali još uvek radim po posebnom programu", rekao je košarkaš Valensije...

Vladimir Lučić sa saigračimaKada je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio skraćeni spisak kandidata za Mundobasket u Španiji, bivši as je napomenuo da želi da Vladimir Lučić provede vreme sa saigračima, bez obzira na to da li će biti spreman za takmičenje ili ne. 

Svoje prve prognoze dao nam je 25-godišnji reprezentativac, koji je rekao da je još daleko od idealnog, ali da proces saniranja povrede leđa ide ka konačnom cilju.
"Osećam se za nijansu bolje, ali još uvek radim po posebnom programu. Počeo sam pre neki dan da odrađujem i uvodnih 15-ak minuta sa ekipom i posle opet nastavljam sa strane", rekao je Lučić.

Izabrane vesti

Pripadnike medija zanimalo je da li je sadašnje stanje bolje ili lošije u odnosu na prošlu godinu, kada je bivši kapiten Partizana propustio Evropsko prvenstvo u Sloveniji.
"Tada sam bio u lošijem stanju nego sada. Otprilike prošle godine je bilo najgore, vukao sam tu povredu tokom cele sezone u Španiji, ali nisam uspeo da zalečim. Pred kraj sezone to malo što sam igrao, posle operacije skočnog zgloba, počeo sam opet da osećam probleme. Nije kao što je bilo prošle godine, blaže je, ali i dalje je tu".

Popularni Luča je nekoliko dana proveo u Italiji, gde je bio podvrgnut posebnom sistemu rehabilitacije.
"To je program koji bi trebalo da daje rezultate na duže staze. Po nekoj priči za period od tri do čak šest meseci. Donelo je određenih poboljšanja, ali rano je da se to oseti odmah".

Postavlja se pitanje - da li će Vladimir Lučić biti spreman za Svetski kup?
"Još praktično ništa nisam ni odradio s timom, idem korak po korak. Praktično tek sad počinjem da ulazim u ritam i da trčkaram, ali i da radim te neke osnovne stvari. Videćemo".

O saradnji sa Saletom Đorđevićem košarkaš Valensije je rekao:
"Promena selektora je donela neke novine. Sale je 'bliži' igračima, ima kontakt sa svima, tokom cele godine, a i sada na pripremama. Bio je izvanredan igrač i ima stvari koje može da prenese na ekipu", zaključio je on.

(FOTO: MN Press)


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeVladimir LučićSrbijapripremeKopaonik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara