Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Luda završnica: Grej je heroj, Monako Zvezdana Mitrovića prvi finalista Evrokupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.04.21. | 21:59

Tim iz Kneževine čeka boljeg iz dvomeča Virtus - Uniks

Brejk, ujedno i prolazak u finale Evrokupa! Monako Zvezdana Mitrovića odradio je ogroman posao, pa su igrači iz Kneževine posle trijumfa na svom parketu uspeli da savladaju Gran Kanariju i u gostima i tako zasluženo odu u finale drugog po snazi evropskog takmičenja - 76:74. Kako luda završnica, kakav meč! Mogao je Monako sve ranije da završi, a na kraju je majstor Rob Grej morao sve da rešava.

S obzirom da Zenit pobedom nad Panatinaikosom može da izbaci Valensiju iz TOP 8 Evrokupa, to znači da je možda Monako ovom pobedom čak obezbedio igranje u Evroligi sledeće sezone.

Izabrane vesti

Do svega toga Monako je došao tako što je na ne baš pametan način prvo prosuo prednost u samoj završnici, da bi posle toga Rob Grej pogodio za pobedu u poslednjoj sekundi pre kraja utakmice. Posle odlično nacrtane akcije Mitrovića.

Posle tog pogotka ostalo je 0,2 sekunde do kraja, a zamalo da Okoje pogodi iz odbojke. Nije uspeo, i to je značilo da Mitrovićev tim ide u finale. Grej je meč završio sa devet poena. Najefikasniji kod Monaka bili su Najt sa 17, Bost sa 15 i Inglis sa 12 poena.

Odlučujuća je svakako bila druga četvrtina koju je ekipa iz Kneževine dobila čak sa 24:9 i posle toga Gran Kanarija nije uspela da napravi malo čudo i preokrene.

Jeste se španski sastav vratio u poslednjim minutima, pripretio je Monaku, ali nije uspeo do izjednačenja u seriji i majstorice.

Prišla je Gran Kanarija na tri poena zaostatka na 29 sekundi pre kraja, potom je Bost otišao na liniju za slobodna bacanja i promašio oba na šest sekundi pre kraja. Albisi je zatim otišao na liniju za slobodna bacanja tako što je fauliran pri šutu za tri poena i pogodio sva tri.

A onda je posle svih tih loših odluka igrača Monaka Mitrović nacrtao napad i Grej je pogodio za pobedu i prolazak u finale. Fantastičan revanš posle kog je Monako dobio polufinalni obračun s 2:0.

U finalu će igrati protiv boljeg iz duela Virtus - Uniks. Tamo je trenutno 1:1 i igraće se majstorica. Možda je Monako ovim košem overio i Evroligu sledeće sezone.Navijaće Kneževi za Zenit protiv Panatinaikosa.

EVROKUP - POLUFINALE

Uniks - Virtus 85:81 /ukupno 1:1/

/Kenan 19 - Belineli 33/

Gran Kanarija - Monako 74:76 /ukupno 0:2/

/Okoje 15 - Najt 17/


tagovi

Zvezdan MitrovićKK MonakoEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara