Luđe ne može: Megrejdijevska osveta Čanka Turk Telekomu, od -11 na minut i po pre kraja, do pobede 93:86

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 04:32

Nestvarne scene u Evrokupu...

Evrokup jeste znatno manje blještava pozornica od Evrolige, ali lude priče iz B produkcije evropske klupske košarke jednako snažno odjekuju. A luđu odavno niste čuli. Gubio je Lijetkabelis Nenada Čanka 75:86 nešto više od minut i po pre kraja meča od Turk Telekoma, kluba koji se tom istom Čanku 24. oktobra, posle samo četiri meseca na klupi, zahvalio na saradnji. A srpski trener je pronašao način za osvetu iako je izgledalo kao da će ga bivši klub nokautirati.

Oživeli su Čanak i njegov Litekabelis duh čuvenog Trejsija Megrejdija iz one kultne utakmice Hjustona i San Antonija kada je Ti-Mek za manje od četrdesetak sekundi u obruč Sparsa isporučio četiri trojke i dodatno slobodno bacanje - dakle 13 poena.

Izabrane vesti

U patike američkog virtuoza ušao je večeras Gediminas Orelik i za tačno minut vezao tri trojke! Doveo je Litvanac svoj tim na svega dva poena minusa, a Donatas Sabeckis uspeo da ubacio loptu u koš Turk Telekoma na 0,9 sekundi do kraja i izbori produžetak! A tamo, totalni raspad gostiju i serija 7:0 domaćina za konačnih 93:86.

Da priča bude još neverovatnija, u produžetku sve do 35 sekundi pre kraja, nije bilo poena. A onda je, ko drugi nego Orelik ispalio novu trojku i novu strelu u srce gostiju. Zatim je 13 sekundi pre kraja heroj Lietkabelisa pogodio i za dva došavši do ukupno 31 poena! A tačku na meč sa linije penala stavio je Lipkevičijus!

Partija i pobeda posle koje se Čanakov tim približio plej-of zoni, ali pre svega trijumf o kojem će se godinama pričati u Panevežisu.




tagovi

Nenad ČanakLijetkabelisKK Turk Telekom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara