""
""

Luis Skola uništio nezrele Kanađane! Ima 35 godina, ali kao od šale je upisao 35 poena i 13 skokova! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.15. | 09:22

Argentinski veteran protiv sebe imao devet NBA igrača, ali to ga nije previše interesovalo...

Bez starca nema udarca! Izreka koja često nađe svoje mesto u sportskim izveštajima, ali izreka koja se toliko puta pokazala kao tačna. Viđali smo na delu brojne veterane koji u poznim igračkim godinama uče „decu“ zanatu i mnogo puta do sada podsetili su nas da njihovo vreme nije prošlo.

Izabrane vesti

To je ovog puta uradio čovek koji iza sebe ima punih 20 godina prebogate karijere i koji i u 35. godini igra kao da je na početku. Luis Skola je mladim i nedovoljno iskusnim košarkašima Kanade očitao lekciju koju nikada neće zaboraviti, već na startu Prvenstva Amerike. Argentina je i na drugoj utakmici grupne faze ubeležila jako važnu pobedu rezultatom 94:87 (17:20, 29:22, 25:24, 23:21), a novi centar Toronto Reptorsa (eto ironije!) meč je završio sa 35 poena, 13 skokova, po dve asistencije i ukradene lopte! I samo jednu izgubljenu loptu, za ukupan indeks korisnosti 33.

Prilično impresivne brojke upisao je jedan od najboljih krilnih centara s kraja 20. i početka 21. veka, na kojim bi svaki igrači pozavideo. Inače, dodatnu satisfakciju Skola će pronaći u tome da je protiv sebe imao čak devet igrača iz NBA lige (Benet, Ežim, Džozef, Nikolson, Olinik, Pauel, Sakre, Stauskas, Vigins).

Gaučosi u aktuelnom sastavu, bez Manua Đinobilija Pabla Priđonija - imaju samo veterana Luisa Skolu! Čoveka koji je žestoko namučio legendarnu generaciju jugoslovenskih asova, predvođenih Svetislavom Pešićem u čuvenom finalu u Indijanapolisu. Majstora koji je Argentini doneo zlato na Olimpijskim igrama u Atini i bronzu četiri godine kasnije. Asa zbog kojeg je Argentina jedan od najtrofejnijih reprezentacija na američkom kontinentu.

Kapa dole, majstore!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Luis Skolakošarkaška reprezentacija Kanadekošarkaška reprezentacija ArgentineFIBA Prvenstvo Amerike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara