Luka Dončić (© AFP)
Luka Dončić (© AFP)

Luka Dončić održao čas košarke, Juta mogla samo da gleda

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.22. | 06:08

Meveriksi poveli 3:2 protiv Džezera

Luka magija, dve reči koje idealno opisuju dešavanja na petom meču serije između Dalasa i Jute. Mladi as zablistao je u potpunosti u Teksasu, razmontirao je sve čuvare koje je trener Kvin Snajder poslao na njega, a na kraju veličanstvena pobeda Dalasa rezultatom 102:77.

Ostaje još samo jedan korak da naprave Meveriksi kako bi se plasirali u polufinale Zapada.

Izabrane vesti

Kao što možete zaključiti čitav meč je protekao u znaku Luke Dončića, ali i odbrane Dalasa.Mladi Slovenac je bio zadužen za atrakciju, poene i oduševljenje publike, ali je zato ostatak ekipe odradio lavovski deo posla, odigrali su odbranu za čistu desetku. Kako drugačije oceniti ovakvo izdanje Dalasa kada na NBA meču jedan tim postigne manje od 80 poena?

Nešto što se ne viđa svaki dan u NBA ligi.

Da stvar bude još neverovatnija, Juta je samo u jednoj deonici uspela da prebaci 20 poena i to u poslednjoj kada je pitanje pobednika već odavno bilo rešeno.

U takvoj razvoju meča, Dalas je postepeno gradio prednost koja je bila dvocifrena već u drugoj četvrtini, a u nastaku je viđena pravak katastrofa gostiju.

Kada se plus Meveriksa popeo na 30 tada je bilo jasno svima da ekipa Džejsona Kida ima recept da reši čitavu seriju u svoju korist, samo ostaje da se ovako izdanje ponovi još jednom.

Što se tiče statistike. Prednjačio je Dončić sa 33 poena, 13 skokova i pet asistencija. Podsetimo da je nekadašnji igrač Reala imao problema sa povredom u ovoj seriji. Nije igrao sve mečeve, ali sada je pokazao vrhunsku formu, a kada tako igra, niko u Juti nije u stanju da ga zaustavi. Dončića je pratio Brunson sa 24 poena.

Boban Marjanović je ušao u igru, ali je na parketu proveo svega 75 sekundi. Za to vreme je zabeležio jedan skok.

Kod Jute, Džordan Klarskon je bio najefikasniji sa 20 poena. Rudi Gober je imao dabl-dabl učinak sa 17 poena i 11 skokova.

Koliko je bio loš napad Jute dovoljno govori podatak da su pogodili svega tri trojke iz čak 30 pokušaja, najlošiji procenat u istoriji NBA plej-ofa kada je neka ekipa šutnula barem 25 puta van linije 7,24.


tagovi

Luka DončićDalas MeveriksJuta Džez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara