Džejms Harden i Rasel Vestbruk (©AFP)
Džejms Harden i Rasel Vestbruk (©AFP)

Luka i Kajri videli razgoropađenog Hardena: Klipersi počistili Dalas i bez Lenarda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 00:01

NBA liga, plej-of: Tim iz Los Anđelesa poveo u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije sa 1:0. Maveriksi pregaženi u Kripto areni – 109:97 lakše nego što to rezultat govori

Povredom superstara Kavaja Lenarda, Dalas je bio blagi favorit u Los Anđelesu na startu četvrtfinalne serije Zapadne konferencije NBA liga, ali Klipersi su pokazali snagu i bez jednog od najboljih košarkaša današnjice su pregazili goste iz Teksasa sa 109:97 i poveli sa 1:0. Blistao je Džejms Harden, podsetio na najbolje dane iz perioda kada je nosio dres Hjustona, kada je bio prava napast za protivničke odbrane.

Preuzo je bek domaćina komandu, pogađao za tri poena (šest trojki iz 11 pokušaja), nije mnogo trošio lopte, asistitao je saigračima, i pokazao da mu prija dolazak u Kliperse posle godina lutanja i promene timova (Bruklin i Filadelfija).

Izabrane vesti

Imao je popularni Brada odličnog saradnika u hrvatskom centru Ivici Zubcu, koji je dominirao pod koševima. Kajri Irving i Luka Dončić su bili odlični u napadu, ali defanzivno gosti ništa nisu mogli da odbrane. Nije sjajan tandem Maveriksa imao pomoć saigrača, pa je već na poluvremenu bilo jasno da će domaćin da slavi.

03.30: (1,35) Oklahoma (14,0) Nju Orleans (3,70)

Meč je prelomljen u drugoj četvrtini koju su Klipersi dobili sa 22:8. Sve su Maveriksi promašivali, čak i zakucavanja, slobodna bacanja... Na odmor se otišlo sa +26 – 56:30. Gosti su se probudii u nastavku, ali nisi imali ni promil šanse da uvedu meč u neizvesnu završnicu.

Počeo je Dalas serijom 11:3 u poslednjem periodu igre, ali brzo su Klipersi odgovorili i u laganom ritmu priveli meč kraju. Odbrani su prednost domaćeg terena na startu plej-ofa, a i naredni meč igraće na svom parketu u Kaliforniji.

Klipersi su imali čak petoricu dvocifrenih košarkaša. Harden je ubacio 28 poena i imao osam asistencija. Ivica Zubac je imao dabl-dabl učinak od 20 poena i 15 asistencija. Pol Džordž se ispromašivao u prve tri četvrtine (4/14 iz igre), ali se raspucao u finišu. Ubacio je na kraju odličnih 22 poena (8/20), Rasel Vestrbuk je sakupio 13 poena, koliko i Terens Men.

Dalas su vodili Kajri Irving i Luka Dončić. Postigli su ukupno 64 poena. Slovenac je dao 33 (11/26), a sakupio je i 13 skokova, dok je američki plejmejker ubacio 31 (10/17 iz igre). Prvi sledeći po košgeterskom učinku bio je Pi Džej Vašington sa 11. Prošle sezone košarkaš Partizana, Dante Egzum, za 16 minuta je ubacio samo tri poena (1/4 iz igre), a imao je i dva skoka.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

NBA, ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

ISTOK

Nedelja

Boston – Majami 114:94, u seriji: 1:0

/Tejtum 23 – Adebajo 24/

Ponedeljak

Milvoki – Indijana u toku

ZAPAD

Nedelja

Los Anđeles Klipers – Dalas 109:97, u seriji: 1:0

/Harden 28 - Dončić 33/

Ponedeljak

03.30: (1,35) Oklahoma (14,0) Nju Orleans (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NBA ligaLos Anđeles KlipersDalas MaveriksDžejms Harden

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara