(@Starsport)
(@Starsport)

Luka Mitrović svestan težine zadatka: Nije baš da smo u zavidnoj poziciji

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 23:48

Krilni centar Crvene zvezde o plasmanu na tabeli Evrolige nakon poraza od Barselone

Nije uspela Crvena zvezda da veže dve pobede protiv španskih rivala u Evroligi. Nakon što je u gostima savladana Valensija, usledio je poraz od Barselone u Beogradu (76:85). Nisu se košarkaši Blaugrane uplašili atmosfere u Areni. Od početka do kraja imali su kontrolu nad utakmicom i sigurnom igrom stigli do 17. pobede u dosadašnjih 25 mečeva elitnog takmičenja.

Crveno-beli su sada na 10 pobeda i 15 poraza, što je trenutno tri pobede manje od desetog mesta koje vodi u doigravanje za plej-of.

Izabrane vesti

Ima Luka Mitrović dovoljno iskustva da je svestan težine posla koji čeka Zvezdinu ekipu u pokušaju da ispune cilj i produže sezonu među najboljima na kontinentu.

"Nije da smo baš u nekoj zavidnoj poziciji. Zaostajemo već malo ozbiljnije, ne zavisi sve od nas, ali borićemo se do kraja, igraćemo svaki meč kao da je odlučujući pa ćemo videti gde će nas to dovesti", izjavio je krilni centar crveno-belih posle utakmice.

Priznao je Mitrović da Zvezdini igrači večeras nisu bili na nivou na kom umeju.

"Generalno smo odigrali loš meč. Barselona je odlično kontrolisala dešavanja, imali su odgovor na našu igru, pogađali su šuteve, ušli u dobar ritam i imali samopouzdanje. Pokušali smo da se vratimo, ali imali su odgovor na sve".

Iako su zbog utakmice kod kuće imali nešto više vremena za odmor od protivničkih igrača, crveno-beli nisu delovali svežine od gostiju.

"Evidentno je da nismo imali energiju koja je potrebna da bi se savladala ekipa kao što je Barselona. Jako mi je žao što se to desilo pred našim navijačima, pred ovakvom publikom kada treba da damo maksimum da ostvarimo pobedu. Barselona je jako iskusan i kvalitetan tim koji je umeo da kazni sve naše greške i zasluženo je pobedio", konstatovao je Mitrović.

Što se njega tiče, Mitrović kaže da se još trudi da uđe u formu nakon pauze zbog povrede.

"Osećam se sve bolje i bolje. Vremena za trening nema, ali situacija je takva kakva je. Pokušavam da uhvatim ritam kroz utakmice, teže je tako, ali trudiću se i pokušati da se što pre osećam kao što sam se osećao pre povrede".


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaLuka Mitrović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara