Luka Mitrović za istoriju – strelac 2.500.000. poena u ACB ligi i dabl-dabl (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.03.19. | 15:46

Nova ubedljiva partija Mursije i utakmica koja će se pamtiti

U predgrađu Madrida se ove nedelje pisala istorija. Košarkaši Mursije uradili su nešto što u ACB ligi nije nijedan tim već punih 29 godina u ubedljivoj pobedi nad Estudijantesom (110:86), a Luka Mitrović uradio je nešto simbolično što će ga zauvek ostaviti u almanasima najjače košarkaške lige Evrope.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde bio je strelac 2.500.000. poena u ACB ligi. Dogodilo se to sredinom druge četvrtine, kada je Mitrović bio siguran ispod koša za vođstvo gostiju rezultatom 45:33.

Izabrane vesti

Osim toga, Luka Mitrović je bio najbolji pojedinac u Mursijinom trijumfu. Osim toga što je imao indek 27, za dvadeset pet i po minuta na parketu ubeležio je dabl-dabl sa 19 poena (8/11 za dva) i 10 skokova, uz tri asistencije. Ipak, najefikasniji igrač Mursije bio je Milton Dojl s poenom više od srpskog krilnog centra. Kod Studenata po 17 poena imali su Šejn Vajtington i Lude Hakanson.

Utakmica će takođe biti upisana i po tome što je Mursija prvi tim koji je u bezmalo tri decenije uspeo dva puta zaredom da ubaci bar 110 poena. Prošle nedelje je to učinio u trijumfu protiv Saragose, kada je ubacio čak 116 poena.

Foto: Star Sport


tagovi

MursijaLuka Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara