Luka Vildoza (©Mozzart Sport)
Luka Vildoza (©Mozzart Sport)

Luka Vildoza: Jedva čekam da pokažem ljubav Zvezdinim navijačima

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.10.22. | 08:30

"U NBA nisam dobio šansu kakvoj sam se nadao, ali mi je period proveden tamo izuzetno pomogao. Fizički se bolje osećam, snažnije. Sutra kreće novo poglavlje u mom životu i srećan sam", rekao je za Mozzart Sport po dolasku u Beograd prvi Argentinac u istoriji Crvene zvezde

U nedelju uveče na beogradski aerodrom je sletelo najnovije pojačanje Crvene zvezde. Šlag na tortu prelaznog roka za sezonu 2022/23 - Luka Vildoza. Spreman da ispiše trofejne stranice u karijeri, ali i istorije kluba sa Malog Kalemegdana kao prvi Argentinac u crveno-belom. Osmeh na licu nije ukazivao da je iza njega naporan put. Vidno raspoložen rado je pristao da u razgovoru za Mozzart Sport podeli prve utiske po dolasku u Beograd.

Osvajač srebrne svetske medalje sa reprezentacijom Argentine i jedan od dželata srpskog državnog tima na Mundobasketu u Kini, u redove regionalnog šampiona i vlasnika triple krune stiže iz NBA. Ostvario je san pre godinu i po dana da zaigra u najjačoj ligi sveta, branio boje Njujork Niksa i Milvoki Baksa. Zvezda mu je otvorila vrata ka novoj prilici u Evroligi gde je već sakupio ozbiljno iskustvo braneći boje Baskonije.

Izabrane vesti

Odlični šuter, koji se podjednako dobro snalazi na pozicijama jedan i dva, izrazio je zadovoljstvo zbog prelaska u redove Crvene zvezde sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor.

"Osećam se sjajno, uzbuđeno. Nisam dobio šansu kakvoj sam se nadao u NBA, ovde sam da pokažem da znam da igram košarku. Srećan sam što sam došao, Zvezda je veliki klub", rekao je Vildoza za Mozzart Sport.

Karijeru je počeo u rodnom Kilmesu, gde ga je pre šest godina i otkrio klub iz Vitorije. Četiri sezone je bio član prvog tima Baskonije, pre nego što je otišao u SAD.

"Sutra kreće novo poglavlje u mom životu. Na novom sam mestu, niko ne govori španski, biće čudno, ali - srećan sam".

U Evroligi je imao priliku da se sastane sa Crvenom zvezdom, ali i da se upozna sa njenim navijačima.

"Gledao sam utakmicu protiv Panatinaikosa i atmosfera je bila sjajna. Igrao sam pred Zvezdinim navijačima i bilo je neverovatno. Jedva čekam da stanem pred njih i pokažem im ljubav".

Novi tim mu nije potpuno nepoznat, s brojnim igračima Zvezde delio je megdan. Imaće priliku da ih bolje upozna u toku dana, nakon uobičajenih lekarskih pregleda.

"Znam nekoliko saigrača, nismo delili svlačionicu, ali znam šta im je potrebno i jedva čekam da se im pridružim".

Argentina je bez dileme jedna od najuspešnijih košarkaških nacija Južne Amerike, ali u Vildozinoj domovini fudbal zovu religijom. Zato je neizbežno pitanje bilo - Boka ili River?

"Boka, uvek. Volim fudbal i biću uz Argentinu na predstojećem Svetskom prvenstvu".

Prvi je Argentinac na Malom Kalemegdanu, a tek drugi u istoriji srpske košarke posle bivšeg igrača Borac Mozzarta Lautara Lopeza. Interesantno je da su zajedno trenirali u Baskoniji.

"Nisam znao da sam prvi Argentinac u istoriji Crvene zvezde, ali drago mi je što je tako. Poznajem Lautara, sjajan je momak i moj prijatelj, ali nismo imali prilike da se čujemo pre mog dolaska".

U NBA je napredovao, ali je svestan da će biti potrebno određeno vreme da stvari dođu na svoje. Ne beži od izazova, štaviše...

"Period u NBA mi je izuzetno pomogao. Fizički se osećam bolje, snažnije. Ostaje samo da pronađem takmičarski ritam. Biće teško na prvim treninzima i utakmicama, ali radujem se izazovu", zaključio je Luka Vildoza u razgovoru za Mozzart Sport.


tagovi

Luka VildozaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara