Luka Dončić i Janis Adetokunbo (©Reuters)
Luka Dončić i Janis Adetokunbo (©Reuters)

Lukin šoutajm uz dosad neviđeni tripl-dabl! Poigravanje s Janisom i Baksima kao znak surove dominacije (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.08.20. | 09:06

Ti Džej Voren zatrpao i Lejkerse, Devin Buker vodio FIniks do pobede nad Majamijem

Luka Dončić je momak iz drugog univerzuma! To što slovenačka superzvezda radi više jednostavno ne može ni da se opiše prostim jezikom, a njegove bravure ne prestaju da zapanjuju planetu i sve košarkaške sladokusce! Najbolji tim Istočne konferencije i prošlogodišnji MVP Janis Adetokunbo dobili su privatni šou u kojem je Luka Dončić nesebično demonstrirao zašto dimenzija za sebe i složio tripl-dabl kakav dosad nije viđen u NBA ligi!

Jokić uništio Gobera i Jutu!

Izabrane vesti

Dalas je do pobede stigao posle produžetka i to rezultatom 136:132 (119:119 posle četiri kvartala), a svima je verovatno odmah jasno da je glavnu ulogu u dodatnih pet minuta ponovo imao Luka Dončić. I to na kakav način. Uz minut do kraja produžetka i rezultat 130:128 za Dalas Luka je organizovao takav napad da su svi u dvorani pali na zadnjicu. Krenuo je u prodor pored Janisa, a to je zapravo bila varka iz koje je Luka izvukao dodavanje kroz noge za Maksija Klebera koji je pravovremeno utrčavao, a onda i snažno zakucao za novo uvećanje razlike. Pitali su novinari Dončića kako mu je palo na pamet da u tako napetom momentu izvede rizičan potez, a on je samo kratko poručio da nije ni razmišljao o tome šta će da uradi, već da je video Klebera samog i izveo prvo čega se setio. E, to je dokaz neverovatne košarkaške inteligencije, a rola protiv Baksa najprostiji dokaz surove dominacije najjačom ligom sveta!

Luka Dončić je u igri proveo nešto manje od 42 minuta i za to vreme imao 36 poena (12/24 iz igre, 3/9 za tri, 9/10 sa penala), uz čak 19 asistencija čime je postavio novi rekord karijere, te 14 skokova! Prema svim dostupnim NBA statistikama, Luka Dončić je prvi igrač u istoriji košarke koji je imao bar 36 poena i 19 asistencija u tripl-dablu! Bio je to njegov 17. dvocifreni učinak u tri glavne statističke kategorije, čime je daleko najuspešniji u NBA ligi ove sezone. Sledeći iza njega su Nikola Jokić i Lebron Džejms sa po 13 tripl-dablova i više nemaju mogućnost da ga prestignu.

Ono što je tek zadivljujuće jeste da je Luka Dončić postao najmlađi lider NBA lige u kategoriji najviše tripl-dablova tokom jedne sezone! To je učinio sa 21 godinom i 168 dana, čime je bolji od Medžika Džonsona (21 godina i 227 dana), Džejsona Kida (22 godine i 31 dan) i Oskara Robertsona (22 godine i 108 dana).

Utakmica kao takva nosila je velika očekivanja, koja je maksimalno ispunila! Kako i ne bi kada su na suparničkim stranama bili Luka Dončić i Janis Adetokunbo?! Slovenačko čudo dobilo je individualni okršaj s grčkim asom, koji je na kraju imao 34 poena, 13 skokova i čak pet blokada pre nego što je skrivio faul u poslednjim sekundama koji ga je koštao odlaska na klupu. Lukina uloga bila je ogromna u topljenju minusa od sedam poena u samoj završnici četvrte deonice, čime je izboksovao produžetak i u njemu pobedu Dalasa!

I sve ovo desilo se u danu kada je NBA objavila kandidate za najveća individualna košarkaška priznanja. Luka Dončić je svrstan u kategoriju igrača koji su najviše napredovali zajedno sa Bemom Adebajom iz Majamija i Brendonom Ingramom iz Nju Orleansa, mada je osvajač evropskog zlata iz Istanbula posle utakmice poručio novinarima da mesto umesto njega na ovoj listi najviše zaslužuje Devonte Grejem iz Šarlota. Janis je, s druge strane, u konkurenciji za MVP sezone zajedno sa Džejmsom Hardenom i Lebronom Džejmsom, te za najboljeg defanzivca uz Entonija Dejvisa i Rudija Gobera.

Uz Luku Dončića blistao je Dorijan Fini Smit sa 27 poena i 11 skokova, dok je Kristaps Porzingis imao samo poen manje na isti učinak. Kod Milvokija 34 poena imao je i Bruk Lopez, a Kris Midlton je ubacio 21 poen, uz 11 asistencija. Bobana Marjanovića, nažalost, nije bilo na parketu.

Ako je nekom prijala selidba u “balon“ na Floridi, onda je to Ti Džej Voren! Šta radi jedan od najboljih košarkaša Indijane otkako se nastavila sezone! U pobedi nad Lejkersima rezultatom 116:111, Voren je ubacio 39 poena (15/22 iz igre), uz pet skokova i jednu asistenciju, a u pet dosadašnjih utakmica u Diznilendu ima prosek od 34,8 poena, uz 60,5 odsto pogodaka iz igre i 55,6 odsto realizacije za tri poena! Lebron Džejms je meč završio sa 31 poenom (13/24 iz igre), te osam skokova i sedam asistencija.

Devin Buker je sa 35 poena (15/26 iz igre) obeležio pobedu Finiksa nad Majamijem za ostanak u trci za plej-of! Sansi su vezali i peti trijumf što im je najduži niz još od 2014. godine. Kod Majamija 25 poena i 10 asistencija, uz osam skokova imao je Tajler Hiro

NBA – rezultati

Indijana – LA Lejkers 116:111

/Voren 39 – Džejms 31/

Majami – Finiks 112:119

/Hiro 25 – Buker 35/

Dalas – Milvoki 136:132, posle produžetka (119:119)

/Dončić 36 – Adetokunbo 34/



tagovi

Luka DončićJanis AdetokunboDalas MaveriksMilvoki BaksTi Džej VorenLebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara