Timoti Luvavu (©FIBA Basketball)
Timoti Luvavu (©FIBA Basketball)

Luvavu udario po sudijama: Od početka ne znaju šta rade, svi igrači su tog stava

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.09.22. | 15:18

“Veoma smo uzbuđeni zbog četvrtfinala, imamo vremena da se pripremimo. Ko god da nam bude rival, čekamo spremni”

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Berlina)

Erupcija emocija i utakmica po ukusu svakog košarkaškog poklonika na startu osmine finala. Francuska i Turska dali su najbolji šlagvort za nastavak takmičenja u Berlinu, ali i dalje ostaje utisak da kvalitetu mečeva ne doprinose sudije. Ne zbog njihovog neznanja košarkaških pravila, već nedostatka kriterijuma koji bi se držao kroz ceo turnir.

Izabrane vesti

I u prvom meču dana bilo je nekih odluka sa kojima bi se malo ko saglasio, a među njima je i Timoti Luvavu Kabaro. Nekadašnji košarkaš Mege skrivio je nesportski faul nad Džedijem Osmanom na manje od minut do kraja četvrtog perioda kada je Turska imala zlatnu priliku da sa +2 odu na četiri poena viška uz loptu sa strane. No, turski as rodom iz Ohrida pokazao je znake velike nervoze, promašio oba šuta sa crte, da bi zatim iz njegovog dodavanja sa strane Burahan Tundžer izgubio loptu i dao Francuzima krila.

Nedelja, 18.00: (1,25) Srbija (17,0) Italija (4,40)

Luvavu je sudijsku odluku i nesportski faul prokomentarisao oštro...

“Kao što sam rekao još u grupnoj fazi, od početka takmičenja sudije nisu dobre, nisu konstantne, nemaju pojma šta rade. I to misle svi timovi, pričao sam sa bivšim saigračima iz drugih reprezentacija i svi su tog stava. Ali, tako je kako je”, rekao je Luvavu srpskim novinarima.

Uprkos novoj pobedi, deluje da Francuska ne uspeva da iskoristi pun potencijal ove ekipe…

“Malo smo paničili, gubili lopte, nismo igrali odbranu, bili smo u lošoj seriji, ali smo znali da moramo da igramo jako, da je utakmica je duga i to smo uradili. Rudi je odigrao sjajno, pomogao nam je mnogo i na kraju smo srećni pobedom”, jasan je francuski šuter i na pitanje o tome šta ekipa može da promeni dodao:

“Moramo da ispravimo izgubljene, da ih manje gubimo jer se često dešava da ih imamo mnogo više od protivnika”.

Najvažnije mu je to što su svi dobro reagovali nakon preokreta i spremno dočekali poklone Turske da završe utakmicu u svoju korist…

“Danas smo imali +14, trebalo je da održimo tu razliku, da odemo na 20-25 razlike, ali smo se zaneli, počeli da gubimo lopte, nismo igrali odbranu i igra nam se raspala. Uspeli smo da se skupimo, na tajm-autu smo pričali, shvatili šta moramo da uradimo. Imamo sjajne košarkaše, mnogo njih je odigralo dobro”.

Nije želeo da komentariše eventualnog protivnika, odnosno koga bi više voleo na drugoj strani, Srbiju ili Italiju.

“Veoma smo uzbuđeni zbog četvrtfinala, imamo vremena da se pripremimo. Ko god da nam bude rival, čekamo spremni”.

Francuska će u četvrtfinalu igrati sa Srbijom ili Italijom. Taj susret je na programu u nedelju od 18 časova.


tagovi

Evrobasket 2022košarkaška reprezentacija FrancuskeTimoti Luvavu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara