Valter Tavares (Fiba.com)
Valter Tavares (Fiba.com)

Ma važno je učestvovati… Tavaresovi drugari se uverili protiv Gruzije da su zalutali na Mundobasket

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 11:49

Demonstracija sile Šengelije i saigrača u prvom meču u grupi

Slovenija je apsolutni favorit u grupi F na Mundobasketu a uz nju bi u drugu fazu trebalo da se plasira Gruzija.

Selekcija sa Kavkaza je danas demonstrirala silu u prvom meču u grupi protiv autsajdera sa Zelenortskih Ostrva. Gruzini su slavili 85:60 i napravili verovatno odlučujući korak za prolazak grupe. Ostaje im još da kvalitet potvrde i protiv Venecuele.

Izabrane vesti

Zelenortska Ostrva su debitant i simpatični autsdajder kojem je i samo učešće na Mundobasketu istorijski uspeh. Predvođeni najboljim centrom Evrolige Valterom Tavaresom koji je u reprezentaciji više od prve zvezde, poluprofesionalci iz bivše portugalske kolonije nisu imali snage i kvaliteta da pruže ozbiljniji otpor četi Ilijasa Zurosa.

Već na poluvremenu je sve bilo gotovo. Tavares i drugari među kojima nema nijednog iole poznatijeg košarkaškog imena su za poluvreme dali samo 22 poena. Gruzini su ubacili 48…

Šengelija, Šermadini, naturalizovani Amerikanac Mekfaden, NBA igrači Bitadze i Mamukelašvili si bili prevelik zalogaj za autsajdera iz Atlantika. Gruzija nije spuštala gas ni u drugom poluvremenu, imala je na početku poslednje četvrtine i rekordnih 35 razlike (72:37) a u finišu je ipak dozvolila rivala da malo smanji zaostatak.

Najefikasniji u gruzijskom timu je bio Tornike Šengelija sa 16 poena, a dvocifreni su bili i Bitadze (15), Sanadze (12) i Mamukelašvili (10). Valter Tavares je za poraženi tim ubacio samo šest poena, šutirao 2/7 iz igre i zabeležio 12 skokova.

GRUPA F

Gruzija - Zelenortska Otsrva 85:60

/Šengelija 16 - Mendeš 11/

13.30: Slovenija - Venecuela




tagovi

košarkaška reprezentacija GruzijeZelenortska OstrvaMundobasket 2023Valter TavaresTornike Šengelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara