"Mačiulis"
"Mačiulis"

Mačiulis basketaškim potezom presudio komšijama Estoncima dve sekunde pre kraja (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.09.15. | 22:31

Litvanija se ovom pobedom penje na drugo mesto tabele Grupe D

MačiulisKakav meč! Estonija, reprezentacija koja je veoma malo pokazala na prvenstvu Evrope bila je blizu pobede nad Litavanijom, ali su se Litvanci izvukli u poslednjim sekundama i slavili sa 64:62 košem Jonasa Mačiulisa na dve sekunde pre kraja meča!

Prve dve četvrtine donele su očekivan rasplet. Litvanci su držali sve pod kontrolom i otišli na odmor vođstvom od 38:31. Ipak, Estonci su se povampirili u drugom delu meča, a treću četvrtinu dobili su sa 20:11 i tako došli u prednost. Ona je trajala sve do poslednjeg minuta, ali je prvo Kuzminskas doveo Litvance u egal, a potom je Jonas Mačiulis na dve sekunde pre kraja pogodio za dva skok šutem. Lopta se od table odbila u koš.

Izabrane vesti

Najefikasniji kod Estonaca bio je Janar Talts sa 20 ubačenih poena i četiri asistencije, dok je u reprezentaciji Litvanije bio Jonas Mačiulis koji upisao je dabl-dabl (15p, 10 sk). Antanas Kavalijauskas ga je pratio sa 14 poena, dva skoka i dve asistencije.

Litvanija se ovom pobedom penje na drugo mesto tabele Grupe D

(FOTO: Action images)


tagovi

Litvanijakošarkaška reprezentacija Litvanijekošarkaška reprezentacija EstonijeJonas MačiulisEvropaEvrobasket 2015estonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara