Željko Obradović i Jam Madar (© Star Sport)
Željko Obradović i Jam Madar (© Star Sport)

Madar odustao od Letnje lige, od avgusta na pripremama u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 09:06

Izraelski plejmejker obavestio je čelnike Boston Seltiksa da će ostati uz nacionalni tim

Izraelski mediji sa ushićenjem izveštavaju da mlada nada tamošnje košarke i igrač Partizana, Jam Madar ostaje u dresu nacionalnog tima tokom leta. Naime kako piše renomirani Izrael Hajom, Madar je obavestio čelnike Boston Seltiksa da neće igrati Letnju ligu već ima želju da se posveti nacionalnom timom kako bi igrao dve ključne utakmice protiv Poljske i Estonije u okviru kvalifikacija za Mundobasket naredne godine.

Ova vest je značajna i za Partizan pošto samim odustaljanjem od Letnje lige (7. do 17. jul u Las Vegasu) Madar neće obući dres Bostona, koji ga je draftovao 2020. godine. Mladi Izraelac će nastaviti da se razvija u crno-belom dresu pod dirigentskom palicom Željka Obradovića, a naredne sezone će igrati Evroligu što je sasvim sigurno uticalo da ne menja sredinu u kojoj ima prostora za napredak.

Izabrane vesti

Podsetimo da je Madar sa Partizanom na leto 2021. godine potpisao trogodišnji ugovor. U prvoj sezoni u klubu iz Humske odigrao je 33 utakmice u ABA ligi. Prosečno je na terenu provodio18 minuta uz sedam postignutih poena i 2,2 asistencije. Iz Bostona su čak dolazili u Beograd da prate razvoj plemejkera, Bred Stivens je u decembru sa lica mesta pratio mečeve crno-belih.

Identične ugovore kao Madar u Partizanu imaju Alen Smailagić i Balša Koprivica. Mladi centar je u Sjedinjenim Američkim Državama trenirao u Detroitu, a i od njega se očekuje da bude sledeće sezone sa Partizanom od samog starta.

Poput Madara, Kevin Panter je takođe na radaru pojedinih NBA ekipa. Amerikanac ima ugovor sa crno-belima za narednu sezonu pa bi klub iz Humske dobio obeštećenje u eventualnom slučaju da Panter dobije odgovarajuću ponudu iz najjače lige na svetu.

Kao po ustaljenom običaju pripreme Partizana za narednu sezonu počinju u avgustu kada se očekuje da veći deo ekipe ponovo bude tu.

Crno-beli tabor je za sada zvanično napustio Rodions Kuruc koji se nije snašao u sistemu Željka Obradovića, dok su ugovori istekli Dalasu Muru, Nemanji Dangubiću, Radetu Zagorcu i Matijasu Lesoru. Ostaje pitanje da li će neko od njih eventualno dobiti novi ugovor. Najveće šanse za tako nešto ima kapiten Zagorac.

 


tagovi

Jam MadarKK PartizanBoston Seltiks

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara