Aleksa Avramović (© Star Sport)
Aleksa Avramović (© Star Sport)

Avramović: Imao sam 14 dana odmora, dovoljno da se regenerišem za reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 22:04

Bek Partizana ponovo je spreman da pomogne Srbiji u kvalifikacijama

Jedan od igrača koji je blistao tokom kvalifikacija za Mundobasket je Aleksa Avramović. Bio je jedan od najzaslužnijih što se Srbija kvalifikovala za narednu fazu, a bek Partizana je i sada deo nacionalnog tima koji će igrati u Rigi protiv Letonije, a potom u Nišu protiv Belgije.

Avramović je imao vrlo izazovnu sezonu u Partizanu koja se okončala finalom ABA lige i pet vrlo teških mečeva protiv Crvene zvezde. Od tog meča Avramović je iskoristio vreme da napuni baterije i oporavi se od povrede.

Izabrane vesti

"Jesam, bilo je dve nedelje pauze, iskoristio sam odmor da se oporavim malo, pošto sam dobio udarac u petoj utakmici finalne serije, i sad je super. Spremamo se, znamo šta nam je činiti, igramo protiv Letonije i Belgije, znamo koliko su nam važne te dve utakmice i koliko bi benefit imali ako bi obe utakmice pobedili i približili se cilju" kaže bek Partizana.

Prvi protivnik je Letonija, a meč je na programu 30. juna.

"Generalno, gledamo samo nas i znamo da su i Letonija i Belgija dobre selekcije, već su nas pobedili. Letonija ima sjajan tim sa vrhunski šuterima i dobrim pojedincima. Pre svega mislimo na Lomaša i braću Bertans, na starijeg mislim, uz Lomaša, koji su nam zadavali problema u prvoj toj utakmici. Pojačani su igranjem Davisa Bertansa, Kuruca, evroligaškim i NBA igračima. Tu je i Roland Šmits iz Barselone koji je stvarno dobar igrač, pokriva pozicije od "trojke" do "petice". Odličan defanzivac, sjajan u skoku, pokriva oba kraja terena. Imamo i mi naše prednosti, pobedili smo ih u Beogradu, znamo kako se pobeđuju i pratimo instrukcije.

Uprkos kratkoj pauzi, Avramović se nije premišljao kada je dobio poziv selektora Pešića.

"Generalno, pričam za sebe, ja sam imao 14 dana odmora i mislim da je to dovoljno da se čovek regeneriše za ovaj kvalifikacioni prozor. Ima igrača koji su došli juče, evo Nemanja iz NBA stigao, a završili pre par dana. Ne znam kako je sa njima, mogu da pričam u svoje ime. Nacionalni je poziv, nema mesta za umor", zaljučio je Avramović.


tagovi

Aleksa Avramović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara