Jam Madar (© ABA liga)
Jam Madar (© ABA liga)

Madar pun utisaka posle ludog derbija: Ništa slično nisam doživeo, iskustvo za čitav život

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.06.22. | 10:16

Mladi Izraelac je protiv Crvene zvezde odigrao 14 minuta i sa sedam poena pomogao Partizanu da ostane u igri u finalu ABA lige

Ni najiskusnijim košarkašima koji su pregurali desetak večitih derbija nije bilo lako sinoć u trećoj utakmici finala ABA lige koja je trajala tri sata u krcatom Pioniru. Bilo je svega, preokreta, tenzija, prekida zbog odlaska sudija... Na kraju pobeda Partizana za ostanak u igri, barem do petka. Sve ovo prvi put je iskusio i Jam Madar, najmlađi akter dešavanja na parketu Pionira. Momak rođen u decembru 2000. godine je u nekim navratima rešavao situacije protiv Crvene zvezde u maniru veterana, ali posle utakmice jasno je bilo da je pod utiskom zbog svega što se dešavalo, a dosta toga se izdešavalo.

Izašao je plejmejker Partizana prvi iz svlačionice crno-belih posle trijumfa i samoinicijativno prišao novinarima.

Izabrane vesti

"Ludo je... zaista je ludo", zastao je na trenutak mladi Izraelac, a onda nastavio:

"Nikada nisam igrao ovakvu utakmicu, ništa slično nisam doživeo. Ovo je iskustvo za čitav život."

Proveo je Madar skoro 14 minuta na parketu i za to vreme je upisao sedam poena. Minuti i koševi momka koji još nije napunio 22 godine dobijaju na težini zbog činjenice da je Zvezda ubedljivo slavila u prvom meču finala, a potom u velikoj drami došla do velikih 2:0 i meč lopte u sredu. Pritisak na igrače kluba iz Humske nije mogao da bude veći.

"Nismo imali opciju osim da pobedimo, dali smo sve od sebe. U situaciji kada se čitava sezona lomi, morali smo da ostavimo srce na parketu. Velika pobeda za nas koja je pokazala da možemo da dođemo do ovakvih pobeda. Biće još velikih borbi".

Kada se podvuče crta, utakmica će ostati obeležena odlukom sudija da napuste parket na 57 sekundi pre kraja duela u momentu kada je Partizan imao tri poena prednost koje je obezbedio Panter ključnom trojkom.

"To je bila njihova odluka da prekinu meč, iskreno nisam ni mogao previše da razmišljam zbog čega su to uradili, bilo je bitno da kao tim ostanemo fokusirani i odradimo posao do kraja što smo na kraju i uspeli."

Crno-beli imaju četvrtak da se spreme za još jednu utakmicu na kojoj Zvezda ima priliku da dođe do šeste titule šampiona regiona.

"Sve je u odbrani. Nije bilo mnogo koševa na svim utakmicama, bile su tvrde utakmice. Nama treba još jedna ovakva kada smo se svi borili. Verujem da možemo do pobede", podvukao je Madar.

Kao što smo istakli, Madar je posle sinoćne utakmice prvi napustio svlačionicu zajedno sa Alenom Smailagićem, a kao po običaju poslednji su dvoranu napusti Kevin Panter, Dalas Mur, Matijas Lesor i Zek Ledej.

Petak, 18.30 (1.70) Partizan (14.50) Crvena zvezda (2.30)

Svestan je bio Panter, strelac 22 poena i najbitnije trojke, da mediji žele da čuju njegove utiske.

"Ljudi, znate da volim da pričam, ali sada ne mogu. Rekao sam sebi da neću da razgovaram sa medijima dok se serija ne završi. Tako je bolje, imaću šta da kažem kada se sve završi", rekao je Panter, a u sličnom tonu dodao je i Dalas Mur koji je ubacio tri trojke protiv večitog rivala.

Posle prospavane noći Željko Obradović je ekipi zakazao popodnevni trening kao i video analizu trećeg meča. Naravno, sve sa ciljem da tim pokuša da se dokopa još jedne pobede u petak (18.30).



tagovi

Jam MadarKK PartizanKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara