Foto: MN Press
Foto: MN Press

Madar treći najmlađi stranac sa kojim je Obradović radio: Iza ostali Bogdan, Gudurić, Tepić, Peković...

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 11:48

Izraelski plejmejker ima samo 20 godina

Sa kakvim je sve veličinama u karijeri radio Željko Obradović: Od Aleksandra Đorđevića i Predraga Danilovića, preko Dejana Bodiroge, do Dimitrisa Dijamantidisa i Vasilisa Spanulisa, te Šarunasa Jasikevičijusa. Mnoge je načinio vrhunskim košarkašima. A, kada popularni Žoc potpiše s nekim mladim igračem, a da je on u isto vreme i stranac, onda to znači da je kvalitet na mestu.

Dovoljno je samo reći da je Madar treći najmlađi stranac (u odnosu na klub u kom je u tom momentu čuveni srpski trener radio) sa kojim je Obradović, u bogatoj karijeri, sarađivao.

Izabrane vesti

Mlađi stranci u Obradovićevim timovima bili su samo Gjorgi Šermandini i Stjepan Stazić koji su kod Žoca igrali u Panatinaikosu, odnosno Benetonu, sa 19 godina. Jam Madar trenutno ima 20 godina, inače je rođen 21. decembra 2000. godine.

Naravno da je velika stvar da vas Željko Obradović odabere kada ste tako mladi, a Madar je dve godine mlađi nego kada su u Željkove timove išli Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Milenko Tepić ili Nikola Peković.

Svi oni su u tom momentu imali po 22 godine, tako da Madar u tom smislu ima još bolju startnu poziciju. Videćemo kako će se uklopiti sa najboljim trenerom kog je Evropa ikada imala.

Opširnije o karijeri Jama Madara i njegovom putu do Partizana više pročitajte OVDE.

NAJMLAĐI STRANCI SA KOJIMA JE OBRADOVIĆ SARAĐIVAO:

19 godina: Gjorgi Šermandini (PAO, 2009), Stjepan Stazić (Beneton, 1998)

20 godina: Jam Madar (Partizan, 2021)

22 godine: Marko Gudurić (Fenerbahče, 2018), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče, 2015), Pjer Džekson (Fenerbahče, 2014), Milenko Tepić (PAO, 2010), Nikola Peković (PAO, 2009)



tagovi

Željko ObradovićJam Madar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara