Miloš Teodosić (©MN Press)
Miloš Teodosić (©MN Press)

Magija Teodosića, trojka Belinelija za produžetak i pobeda Olimpije u derbiju: Hol presudio Virtusu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 18:31

Organizator igre tima iz Bolonje imao učinak od 18 poena i 10 asistencija

Ne menja se poredak u Italiji. Imao je Virtus savršenu priliku da baci na kolena Olimpiju u Mediolanum forumu i poravna se sa evroligašem na čelu tabele, izborio je i produžetak iako je imao sredinom poslednjeg kvartala „minus 15“, ali nije skrojio drugi poraz sastavu Etorea Mesine. Ni čarolija Miloša Teodosića, ni luda šuterska partija Marka Belinelija nisu bili dovoljni da se obori Olimpija – 102:99.

Igrao je Virtus kao u transu u drugoj polovini četvrtog perioda, srpski plejmejker spajao je saigrače sa košem, delio im je asistencije na tacni kojima je ostavljao bez daha. U svom maniru je Teodosić vukao Virtus, a često je bilo dovoljno samo da na liniji 6.75 pronađe Marka Belinelija. Šuterska eksplozija Italijana u Mediolanum forumu.

Izabrane vesti

Za 31 minut Belineli je ubacio 34 poena, a najvredniji koš svakako je bio onaj za produžetak. Podelio je asistenciju Pajola, a Belineli se pet sekundi pre kraja regularnog toka digao, i pogodio van balansa. Preko ruke. Obično takav povratak u meč i izboren produžetak daju vetar u leđa ekipama, ali to nije bio slučaj sa Virtusom.

Potrošila se Skariolova četa, nije imala snage za produžetak. Pao je Virtus u dodatnih pet minuta iako je sjajno počeo. Ubacio je Kajl Vims trojku i tako doveo Virtus prvi put u vođstvo još od druge četvrtine. Ugasili su se gosti toga trena, dopustili su Olimpiji da sveže pet poena, a ključni su delo Devona Hola. Pogodio je trojku, a posle poena Mamadua Žaitea sa linije za slobodna bacanja i dvojku.

Mogao je Kajl Vims da donese Virtusu izjednačenje i novi produžetak, ali u poslednjoj sekundi nije bio precizan, baš kao ni nešto ranije Serhio Rodrigez na drugoj strani.

Centralna figura meča u Mediolanum forumu bio je Marko Belineli, koji je meč okončao sa 34 poena. Besprekorno je pucao sa poludistance i linije za slobodna bacanja, a ubacio je čak šest trojki i imao procenat šuta za tri veći od 50 odsto. Miloš Teodosić je na 18 poena dodao i 10 asistencija, a većinu njih podelio je u trenucima kada se Virtus vraćao u igru, i kada je jurio zaostatak.

Devon Hol potpisao je pobedu sa pet poena u produžetku. Ukupno 18, a pored Hola u dodatnih pet minuta pogađao je još samo najbolji strelac Olimpije Milano u derbiju kola – Džerijan Grant. Meč je završio sa 20 poena.

LIGA A - 13. KOLO

Sreda

Olimpija Milano - Virtus Bolonja 102:99

/Grant 20 - Belineli 34/





tagovi

Olimpija MilanoVirtus BolonjaMiloš TeodosićPalakanestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara