Stef Kari (Foto: AFP)
Stef Kari (Foto: AFP)

Mađioničar Kari i prvi asistent Bjelica: Stefovih 20 za četvrtinu, preokret i pobedu u Ohaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.11.21. | 04:17

Odličan meč srpskog reprezentativca ostao u senci Karijevog šoua

Košarka Stefa Karija sa druge planete. Igra neverovatno od početka sezone, a večeras je opet pomerio granice. Gubio je Golden Stejt u Ohaju od Klivlenda, a onda je magični šuter izveo svoj najbolji trik. Sipao je trojku za trojkom, ubacio 20 poena u poslednjem kvartalu, podigao Ratnike iz mrtvih i doneo im 13. pobedu u 15. nastupu od starta sezone - 104:89.

Odličan meč odigrao je i Nemanja Bjelica. Srpski košarkaš se pronašao u Golden Stejtu i igra najbolju košarku od kao je u NBA ligi. Prepoznali su Voriorsi njegov kvalitet i iskoristili ga na najbolji način, da li mu prostora da igra svoju igru i nastavlja da opravdava poverenje. Susret u Ohaju okončao je sa 14 poena, uz po tri skoka, asistencije i ukradene lopte. Šutirao je 6/11 iz igre (2/6 za tri) i nijednom nije izgubio posed. Na kraju je prema "+/-" parametru bio drugi u ekipi, odmah iza Dejmiona Lija. Sjajno je još jednom iskoristio svoje minute (večeras 23).

Izabrane vesti

Ipak, zasenio ga je Kari. Iako pune tri četvrtine nije delovalo tako. Tokom prva tri kvartala prva violina Golden Stejta ubacila je 20 poena - šest više od Bjelice. A onda je uzeo stvari u svoje ruke, podesio nišanske sprave i ostavio u neverici košarkaše Klivlenda, koji su uglavnom imali prednost tokom prve tri četvrtine, pa su i sa 13 poena viška ušli u poslednjih 12 minuta... Nije bilo dovoljno, jer je na drugom kraju terena bio vanzemaljac.

Serijom 13:0, koju je sa tri vezane trojke inicirao najbolji šuter na planeti, četa Stiva Kera je stigla do izjednačenja, ali nije planirala da stane. Nastavio je Kari da zatrpava koš Kavalirsa, nije mogao da promaši. Prednost gostiju je iz minuta u minut rasla, a ubrzo je postalo jasno da domaćin neće imati snage da se vrati.

Okončao je susret sa 40 poena i čak devet ubačenih trojki. Samo od aprila je u 10 mečeva uspevao da ubaci devet ili više šuteva sa distance. Sjajni strelci poput Džejmsa Hardena i Demijana Lilarda su samo devet puta tokom karijera uspevali da van linije za tri poena budu u toliko navrata precizni na jednom susretu. Stefonu Kariju je ovo bio 38. meč sa takvim učinkom.

Fascinira pogled na poene Vorirosa u poslednjoj četvrtini, dok je Kari bio na parketu. Ubacio je tri trojke, pa mu je Li dvojkom nakratko prekino seriju. Isti košarkaš je ubacio još jedan šut za dva, ovoga puta na asistenciju 33-godišnjeg plejmejkera. Usledile su dve Stefove dvojke, pa pet Lijevih poena u nizu, a onda: Kari dvojka, Toskano Anderson dvojka na Karijevu assitenciju, Kari trojka i Kari dvojka za kraj. Kada se sve sabere, 20 poena i dve asistencije za još četiri u poslednjem periodu za ranog favorita u MVP trci ove sezone.

Kari i Bjelica su zajedno ubacili više od polovine poena pobedničke ekipe. Endru Vigins je dodao 12 poena, Li 11, dok je Drejmond Grin imao čak 14 asistencija (4p, 2sk). U redovima Klivlenda se istakao Darijus Garland sa 25 poena, po 17 su dodali Din Vejd i Kevin Lav, dok su dvocifreni sa po 10 bili i Ajzak Okoro i Riki Rubio. Ed Dejvis je uhvatio 14 lopti pod obručima (7p).

NBA

Petak

Klivlend - Golden Stejt 89:104

/Garland 25 - Kari 40/

Majami - Vašington 112:97

/Batler 32 - Bil 30/

Memfis - LA Klipers 120:108

/Morant 28 - Džordž 23/

Minesota - San Antonio 115:90

/Tauns 25 - Vasel 18/

Denver - Fildelfija U TOKU

Juta - Toronto U TOKU



tagovi

Stefon KariStef KariGolden Stejt VoriorsNemanja Bjelica

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara