Džimi Batler i Džae Krauder slave (©Reuters)
Džimi Batler i Džae Krauder slave (©Reuters)

Majami dobio poslednji kvartal s 40:13, Budenholzer ne zna šta radi, Baksi pred ambisom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.09.20. | 08:39

Vrelina vodi s 3:0, Hjuston dobio prvi meč njihovog polufinalnog okršaja protiv Lejkersa

Možda je Milvoki bio prvi kandidat za finale Istoka, pa čak i titulu konferencijskog šampiona, ali to se na terenu - ne vidi! Umesto toga, Baksi su suočeni sa izazovom koji nijedan klub nikada nije uspeo da savlada - da nadoknadi minus od tri pobede i prođe dalje. Tri puta se samo u istoriji NBA plej-ofa dogodila sedma utakmica pošto je jedan tim vodio sa 3:0, ali i tada bi konačni trijumf odneo sastav koji je prvobitno imao veliku razliku. E, to je ovog puta Majami, koji je posle samo tri susreta sa Baksima spremio metlu i spreman je da počisti rivala pravo u ambis - 115:100!

Oduševljeni su svi, a moramo da priznamo da smo i mi, onim što košarkaši Majamija pokazuju otkako je sezona nastavljena! Ne samo što igraju briljantnu, timsku košarku u oba smera, već im apsolutno ništa ne obara duh, pa čak i kada deluje da takmac ima sve u svojim rukama. Tako su izabranici Erika Spolstre posle minusa od 14 poena u trećem kvartalu (73:87) uspeli da naprave strašan preokret u istorijskom četvrtom kvartalu!

Izabrane vesti

Umesto da padnu, igrači Majamija su prešli u turbo režim rada i jednostavno su sa zemljom sravnili Bakse u kvartalu koji je završen rezultatom 40:13! Da, Majami je u presudnoj četvrtini uspeo da ostvari 27 poena razlike, a protivniku nije omogućio da postigne koš iz igre u završna četiri i po minuta! I to je najveća razlika ostvarena u poslednjem periodu u istoriji doigravanja!

Poslednji strelac za Milvoki bio je Janis Adetokunbo na četiri minuta i 41 sekund pre isteka vremena. Trener Spolstra tada uzima tajm-aut i ono od tada Majami postaje mašina za mlevenje mesa! S druge strane, šef stručnog štaba Milvokija Majk Budenholzer još jednom je u ovoj seriji pokazao da ne zna šta radi i da ga je kolega sa suprotne klupe taktički uništio. Budenholzer je u poslednjoj četvrtini ponovo krenuo sa sprovođenjem nekih taktičkih varijanti u delo, a počeo je i da eksperimentiše sa minutažom Janisa Adetokunba, mada je verovatno to radio iz najbolje namere.

Naime, Adetokunbo je još u prvoj deonici izvrnuo skočni zglob i praktično celu utakmicu igrao je sa bolnom grimasom na licu. Ali, nije se predavao. Međutim, Budenholzer ga je prečesto menjao i pogotovo mu u poslednjoj deonici nije dozvoljavao da uhvati ritam. I grčki as je posle meča izjavio da je mogao da igra i više, mada se statistički nije proslavio. Iako je ubacio 21 poen za 35 minuta u igri, Adetokunbo je imao svega 7/21 iz igre, ali i 16 skokova, uz jednu asistenciju do novog tripl-dabla.

Majami su do pobede vodili Džimi Batler sa 30 poena (7/13 iz igre), te sedam uhvaćenih i šest podeljenih lopti, Bem Adebajo je imao dab-dabl sa 20 poena i 16 skokova, dok su Džae Krauder i Goran Dragić imali 17, odnosno 15 poena. Bruk Lopez je kod Milvokija bio najefikasniji sa 22 poena.

Vredi pomenuti da je Adetokunbo prešao marginu od 1.000 poena u doigravanju, što je učinio posle 42 utakmice, a postao je 32. igrač koji je prešao tu granicu. Majamijev povratak je najveći u istoriji četvrte deonice, za jedan poen veći od čuvenog finala 2013. i trojke Reja Alena protiv Sparsa. Zanimljivo je i to da Milvoki u dosadašnjih sedam okršaja sa Majamijem u doigravanju nikada nije slavio, a Vrelina sa Floride u ovogodišnjem plej-ofu ima perfektan skor 7:0! Četiri recke protiv Indijane i tri sada... 

Los Anđeles Lejkersi započeli su i ovo konferencijsko polufinale na isti način kao protiv Portlanda – porazom! Hjuston je slavio s mnogo autoriteta rezultatom 112:97, a Džejms Harden je vodio Rakete do trijumfa sa 36 poena (12/20 iz igre), te pet asistencija i dva skoka.

Konačno je jednu dobru rolu imao i Rasel Vestbruk, mada ne treba izbeći to da je na 24 poena imao isto toliko pokušaja iz igre, uz samo 10 pogodaka. Ubeležio je i devet skokova, te šest asistencija. Erik Gordon je ispratio akciju sa 23 poena.

Uprkos tome što su imali znatno manje vremena za odmor od Lejkersa pošto su pre nepuna tri dana završili sedmi meč protiv Oklahome, upravo su igrači Hjustona delovali kao tim sa više svežine i elana. Lejkersi su jedino i poslednje vođstvo na utakmici imali u prvoj četvrtini kod rezultata 16:15! Od tada, pa sve do kraja susreta Hjuston je dirigovao tempo i držao makar i minimalno vođstvo u svojim rukama, koje je u poslednjoj četvrtini preraslo u visoko dvocifreno, a Jezerdžije su bukvalno u finišu izbegle scenario vrlo ubedljivog poraza…

Entoni Dejvis je skupio 25 poena i 14 skokova, dok je Lebron Džejms imao 20 poena, osam skokova i sedam asistencija. 

NBA – rezultati

Majami – Milvoki 115:100 (3:0 u seriji)

/Batler 30 – Lopez 22/

LA Lejkers – Hjuston 97:112 (0:1 u seriji)

/Dejvis 25 – Harden 36/ 


tagovi

Majami HitMilvoki BaksHjuston RoketsLos Anđeles LejkersJanis AdetokunboGoran DragićDžimi BatlerDžejms HardenLebron DžejmsEntoni DejvisMajk Budenholzer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara