Kajl Lauri i Lamarkus Oldridž (©AFP)
Kajl Lauri i Lamarkus Oldridž (©AFP)

Majami hoće Oldridža i(li) Laurija pre spuštanja rampe, Dragić odlučuje da li odlazi

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.03.21. | 16:41

Erik Spolstra planira da pojača tim uoči poslednjeg dana prelaznog roka

Majamijeve želje da se dokopa Nikole Vučevića iz komšijskog Orlanda možda su bile preambiciozne jer crnogorski centar ne želi da napusti klub u kojem je stekao slavu. To međutim ne znači da nećemo videti Majami kako pokušava da pojača svoje redove uoči poslednjeg dana prelaznog roka 25. marta, a prema poslednjim najavama s one strane Atlantika Erik Spolstra pokušava da stigne do potpisa dva kapitalca ili bar jednog za nastavak sezone. U fokusu su Kajl Lauri i Lamarkus Oldridž.

Majami je izrazio želju da angažuje šestostrukog Ol stara Reptorsa i navodno je za njegove usluge klub spreman da se odrekne Gorana Dragića, Kelija Olinika i Kendrika Nana. Iako će uskoro da napuni 35 godine, Lauri je dosadašnju sezonu igrao na Ol star nivou, iako nije bio učesnik utakmice najvećih zvezda. Lauri beleži 18 poena u proseku uz 45 odsto šuta iz igre i 40 odsto za tri poena, na šta ima još 7,2 asistencije i 5,5 skokova. On će se tokom leta naći u grupi najboljih neograničenih slobodnih igrača, a nedavno je izjavio da bi jednog dana voleo da se penzioniše kao igrač Reptorsa, makar potpisao jednodnevni ugovor.

Izabrane vesti

23.55: (3,70) Orlando (14,0) Majami (1,35)

Ceo trejd najviše bi mogao da zavisi od Gorana Dragića. Slovenački as je na jednogodišnjem “Bird“ ugovoru koji mu daje mogućnost da stavi veto na trejd. Ako bi prihvatio da ode u Reptorse, a oni odbiju timsku opciju produžetka ugovora, Dragićev ugovor više neće imati prefiks “Bird“, što znači da bi postao samo slobodan igrač narednog leta. Njegov novi tim bio bi ograničen da ga potpiše za 120 odsto od njegovog ugovora za ovu sezonu koji iznosi 18.000.000 dolara. Za njega bi suma od 21.600.000 dolara bila fantastična, pošto bi to bilo najviše novca što je zaradio u jednoj sezoni. Ako odbije trejd, ostaće u Majamiju i transfer otpada s njegovim imenom na papiru.

Keli Olinik će u aprilu napuniti 30 godina. U Majamiju je ove sezone postao regularni starter, a na leto će postati neograničeni slobodni igrač. Kanađanin je već sarađivao s Dejvidom Nursom, koji je rođak trenera Reptorsa Nika Nursa. Što se Nana tiče, on se dokazao kao sposoban strelac sa prosekom od gotovo 15 poena po meču tokom dve sezone u Majamiju. On bi mogao da dobije 4.700.000 dolara, a na leto će postati ograničeni slobodni igrač.

S druge strane, Majami je spreman da se zbog Lamarkusa Oldridža odrekne četvorice igrača – Ejverija Bredlija, Morisa Harklsa, Mejersa Lenarda, te Krisa Silve ili Kej Zija Okpale, plus bi u dogovor bio ubačen i budući pik.

Za Oldridža je interesovanje ogromno posle objave da su se on i klub dogovorili oko rastanka, pa sada ispituje tržište pre nego što donese konačnu odluku. Pominje se da je navodno Boston najbliži da ga dovede jer bi Kelti iskoristili 28.500.000 dolara “trade exception“ opciju uprkos tome što je Deni Ejndž nedavno izjavio da će tu mogućnost iskoristiti tek na leto.

Oldridž u Sparsima ima garantovan ugovor od 24.000.000 za ovu sezonu. Kelti su trenutno na 19.900.000 dolara ispod limita, pa će morati da pronađu prostor da upiju još 4.100.000 dolara kako ne bi probili tu gornju granicu seleri kepa.

Boston je ovih dana povezivan s nekoliko kvalitetnih igrača kao što su Nikola Vučević, te Džerami Grent iz Detroita i Harison Barns iz Kingsa.



tagovi

Lamarkus OldridžKajl LauriMajami HitGoran DragićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara