Filip Petrušev (©MN Press)
Filip Petrušev (©MN Press)

Majk Braun hvali Petruševa: Mlad, a ima iskustva - biće mu dobro u Olimpijakosu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 16:28

Trener Sakramenta veruje u uspeh srpskog reprezentativca u Pireju

Prvi odlazak Filipa Petruševa u NBA ligu završio se brže nego što se očekivalo, posle samo dva meseca prošao je put od Filadelfije koja ga je trejdovala, preko Los Anđeles Klipersa do Sakramenta u kojem je posle samo nekoliko dana i odigranih minuta dobio čiste papire što mu je otvorilo prostor za povratak u Evropu.

Olimpijakos je iskoristio situaciju i ponudio uslove koji su zadovoljili Petruševa i sada je samo pitanje trenutka kada će debitovati za novi klub. Prema najavama trenera Jorgosa Barcokasa to bi moglo da se dogodi u petak protiv minhenskog Bajerna.

Izabrane vesti

I pored toga što se nije zadržao dugo u NBA ligi i Sakramentu, trener Majk Braun imao je samo reči hvale za srpskog reprezentativca i uveren je da će na novoj adresi imati dosta uspeha.

"Bio je malo kod nas. Mlad je ali deluje da ima dosta iskustva. Imao je neke velike utakmice u reprezentaciji Srbije. Biće on dobar u Olimpijakosu. Srećan sam i uzbuđen zbog njega. Srećan sam i zbog Olimpijakosa sa kojim sam radio jer je Vezenkov došao od njih kod nas. Dobili su od nas jako dobrog igrača i želim im sve najbolje", rekao je Braun.

Nikola Milutinov je nedavno izjavio da je zadovoljan potpisom Petruševa i da je Olimpijakosu "potreban igrač njegovih kvaliteta". Crveno-beli posle 12 kola imaju po šest pobeda i poraza.

Petrušev je odigrao jako dobru sezonu u Crvenoj zvezdi uz prosek od 10,7 poena, 5,2 skoka i indeks 12,6, što ga je i preporučilo za transfer u NBA ligu.



tagovi

Filip PetruševMajk BraunSakramento KingsKK OlimpijakosEvroligaNBA liga

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara