Majk Džejms (Foto: AFP)
Majk Džejms (Foto: AFP)

Majk Džejms protiv Vasilisa Spanulisa: Verovatno bih ga ubio

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 17:06

Novi rekorder Evrolige veruje da bi dobio legendu evropske košarke u jedan na jedan duelu, a otkrio je i da je upijao od Miloša Teodosića

Postao je Majk Džejms novi kralj Evrolige, pošto je preskočio Vasilisa Spanulisa i seo na vrhu liste najboljih strelaca u istoriji takmičenja. Imaće još mnoštvo prilika da podeblja rekord i odmakne se od Kil Bilija, a veruje da bi u jedan na jedan duelu sa grčkom legendom bio ubedljiv.

Izabrane vesti

"Jedan na jedan? Verovatno bih ga ubio, ali ne zato što je loš ili bilo šta takvog tima, već zato što sam ja više jedan na jedan igrač. On je manilupisao pik en rol igrom veoma dobro, dolazio do prostora za šuteve na preuzimanjima. Jedan na jedan je više moj način igre. On nije izdvajao ljude da igraju jedan na jedan, kao što ja radim, tako da, to je jednostavno više moja stvar", rekao je Džejms.

Ipak, gaji veliko poštovanje prema Spanulisu koji je samo jedan od brojnih igrača na koje se 33-godišnji Amerikanac ugledao tokom evropske karijere.

"Kada sam stigao, sviđali su mi se Serhio Ljulj, Nando De Kolo, Miloš Teodosić, Kit Lengford, Tajris Rajs, Makolm Dilejni... Što sam se više privikavao na ligu, tako sam sve više uživao u igrama Spanulisa koji je sjajan za gledanje. Dijamantidis je takođe bio neverovatan".

Džejms je za nepunih 10 sezona upisao svoje ime zlatnim slovima u istoriju elitnog evropskog takmičenja i ostvario impresivnu karijeru s ove strane Atlantika. Imao je priliku da se oproba i u domovini, gde je nosio dresove Finiksa, Nju Orleansa i Bruklina u NBA ligi. Iako se stekao utisak da bi mogao da igra i u najjačoj konkurenciji, ipak je odlučio da gradi put na Starom kontinentu.

O tome je nedavno pričao i as Los Anđeles Klipersa, svojevremeno najbolji strelac NBA lige, Džejms Harden, koji je u superlativima govorio o zemljaku iz redova Monaka.

"Dobar je, ume da igra. Bio mi je saigrač u Bruklinu. Odradio je Majk zaista dobar posao u karijeri. Kada mu stvari nisu polazile za rukom u NBA, nije spuštao glavu. Nastavio je da radi. Rezultat je to što je preko postigao najviše koševa. Veliki pozdrav za njega što je ostao posvećen i dosledan", istakao je Harden.

S ozbirom da je Džejms igrao s obe strane Atlantika, kadar je da prokomentariše - da li je teže dolaziti do poena u Evropi?

"S ozbirom kakva je dinamika napravljena u Evropi, zbog pravila, manjeg terena, činjenice da nema tri defanzivne skunde, sama ideja postizanja poena u Evroligi je teža, zato što se igra više fizički, kako vam pravila dozvoljavaju. Tako da, iz tih aspekata, da, teže je," zaključio je Majk Džejms.


tagovi

Majk DžejmsVasilis SpanulisDžejms HardenMiloš Teodosić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara