Luka Dončić (©FIBA)
Luka Dončić (©FIBA)

Majk Tobi je Lukin vredni pomoćnik: Venecuela disala dok je šut služio, Dončić je surovo ugušio!

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.08.23. | 15:26

Čak 37 poena za pobedu

Jesu bili evropski prvaci 2017, ali tada su imali i Gorana Dragića, Entonija Redolfa, pa i Klemena Prepeliča da nama zagorča finale. Sada su Slovenci limitirani na manji broj poentera, ali i majstorstvo Luke Dončića, koji će na ovogodišnjem Mundobasketu po svemu sudeći najviše moći da se osloni na pomoć Majka Tobija. Prva utakmica Grupe F nagovestila je da to će biti dovoljno da se prođe uvodna faza, ali pitanje je da li i za nešto više.

Za početak ipak ono najbitnije: Luka Dončić je očekivano blistao i bio najzaslužniji za pobedu od 100:85, ali imajući u vidu kvalitet rivala – ili njegovo odsustvo – nije Slovenija impresionirala.

Izabrane vesti

S tim da je i činjenično stanje da Slovenci u svojim redovima imaju prvu zvezdu Mundobasketa. Dončić je taj status i opravdao. Bio je jednostavno neuhvatljiv. I nemilosrdan. Sipao je do iznemoglosti i meč završio sa 37 poena. Usput je ubeležio i sedam skokova i šest asistencija.

Sve je to u redu i sasvim je jasno da nijedna ekipa neće moći da zaustavi Dončića, ali će možda moći da ga svede na manji broj poena, a bar danas Luka je istinsku pomoć imao skoro isključivo u naturalizovanom Majku Tobiju, novom košarkašu Crvene zvezde. Tobi je pobedi doprineo sa 21 poenom – bez promašaja iz igre! – i pokazao da će biti druga napadačka opcija Aleksandra Sekulića.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------

Klemen Prepelič se priključio tek u poslednjoj deonici i statistički odskočio sa 18 poena, ali opet – većinu je dao u trenucima kada je pobednik već bio odlučen.

Što se tiče Venecuele, ona se predstavila kao klasična reprezentacija koja živi od šuta za tri. Kada je išlo –a u prvoj četvrtini su ubacili devet trojki iz 13 pokušaja – Venecuela je vodila sa 33:31. Samo što je šut varljiva kategorija i retko kada služi svih 40 minuta. Čim su Južnoamerikanci počeli da promašuju Slovenija je okrenula rezultat. Do poluvremena je vodila sa 56:51, već početkom treće deonica otišla na dvocifrenu razliku, tek tada su se uključili i ostali Sovenci, pa su Dončić i Tobi mogli da odmore i loptu prepuste Prepeliču.

Pomenimo još da je u timu Venecuele najefikasniji bio Garli Soho sa 16 poena, Hornan Zamora je dodao 12, a pamtiće onaj sa više od polovine terena uz zvuk sirene za kraj prvog polurvemena,

Idemo dalje, Slovenija u sledećem kolu protiv Gruzije za prvo mestou Grupi.


GRUPA F

Gruzija - Zelenortska Otsrva 85:60

/Šengelija 16 - Mendeš 11/

Slovenija – Venecuela 100:85

/Dončić 37, 7sk, 6as , Tobi 21 – Soho 16/



tagovi

Mundobasket 2023Luka DončićMajk Tobikošarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara