Majk Tobi (©Printskrin)
Majk Tobi (©Printskrin)

Majk Tobi: Možda sam previše napet kad dođe Evroliga, a ne treba na sebe da stavljam toliki pritisak

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 14:19

“Ovo je važna dupla sedmica za nas. Na kraju sezone se gledaju timovi koji su otišli do plej-ofa, a duple sedmice su mnogo važne da bi se došlo do tog cilja, zbog toga želimo da uzmemo dve pobede“

Videli su navijači Crvene zvezde dva lica Majka Tobija - dominantnu figuru u regionalnom takmičenju i nekoga ko se dosad nije pokazao u najboljem svetlu kada dođu utakmice Evrolige.

Svestan je i Amerikanac sa slovenačkim papirima realnosti trenutne situacije i slike koju šalje kada je na parketu, ali se nada da bi to već sa gostovanjem svom nekadašnjem klubu u sredu (Sportklub, 20.30) moglo da se promeni.

Izabrane vesti

“Možda na sebe stavljam preveliki pritisak u Evroligi. Previše napet, uzbuđen, baš jako želim da igram dobro i ponekad kada nešto želite toliko stvari ne idu kako treba. Sada treba da se opustim, udahnem duboko, da igram košarku. Saigrači mi veruju i zato ne treba na sebe da stavljam toliki pritisak“, rekao je Tobi.

Crvenu zvezdu sada čekaju dva gostovanja – Valensiji u sredu i Baskoniji u petak.

“Ovo je važna dupla sedmica za nas. Na kraju sezone se gledaju timovi koji su otišli do plej-ofa, a duple sedmice su mnogo važne da bi se došlo do tog cilja, zbog toga želimo da uzmemo dve pobede“.

S obzirom da je prošle sezone igrao protiv Valensije kao košarkaš Barselone, prethodno je više od četiri godine bio član Slepih miševa, u dva navrata. Koliko se ova ekipa razlike od prošlogodišnje?

“Gotovo skroz. Drugačiji je roster, promenili su dosta toga, ali i dalje su jako dobar tim. Igraju fizički zahtevnu košarku, dobro su počeli sezonu, u poslednje vreme imaju problema, ali vidi se kvalitet. Bio sam tamo dugo, klub ima posebno mesto u mom srcu, to mi je prvi klub u Evropi. Srećan sam što ću se vratiti tamo, ali bih bio srećan i da pobedimo“.

Baskonija dolazi dva dana kasnije...

“Za nas je to još jedna utakmica, prilika da se dobije. Bilo bi jako dobro da dobijemo obe utakmice ove sedmice, to bi nam dalo vetar u leđa, podiglo bi nas na tabeli. Kratko sam sarađivao sa trenerom Ivanovićem, ali svakako najvažnije mi je da dobijemo utakmicu“.



tagovi

Majk TobiKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara