Majk Tobi (©Star Sport)
Majk Tobi (©Star Sport)

Majk Tobi najbliži povratku u Španiju

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.06.24. | 19:18

Reprezentativac Slovenije se verovatno vraća u ACB ligu

Posle zvaničnog rastanka sa Crvenom zvezdom, Majka Tobija put će verovatno odvesti nazad u Španiju iz koje je i stigao u Srbiju.

Kako javlja novinar Čema de Lukas sa španskog sajta Relevo, Gran Kanarija je najbliža potpisu slovenačkog reprezentativca koji je od danas slobodan u izboru nove sredine.

Izabrane vesti

Prvobitno je Tobi bio viđen kao prvi centar Zvezde, ali ga je odličnim igrama sa te pozicije skinuo Džoel Bolomboj koji je kasnije i nagrađen novim ugovorom. Tobi je sve manje igrao i na kraju potpuno ispao iz Zvezdine rotacije.

Amerikanac sa slovenačkim papirima beležio je 3,7 poena uz 2,3 skoka u Evroligi. On je pre dolaska u Crvenu zvezdu igrao najviše u Španiji. Prvo za Tenerfie, onda Valensiju i na kraju Barselonu iz koje je stigao na Mali Kalemegdan.

Nije se snašao u crveno-belom dresu, ali je ostao do kraja sezone uz tim kako bi pomogao u radu zajedno sa Fredijem Gilespijem, iako obojica nisu bili prijavljeni za takmičenje u Superligi. O njegovom transferu u Gran Kanariju spekulisalo se još zimus kada je postalo jasno da njegove igre nisu u skladu sa očekivanjima. Tada je sve demantovano, sada je izgleda došao red da se transfer realizuje.


tagovi

Majk TobiGran KanarijaACB ligaKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara