Nikola Kalinić u dresu Valensije (© MN Press)
Nikola Kalinić u dresu Valensije (© MN Press)

Majstorica: Valensija našla šifru za Real, dobila ga treći put u godini

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.06.21. | 23:35

U polufinalu španskog plej-ofa sad je 1:1

Igraće se majstorica. Real je iskoristio prednost domaćeg terena i slavio 11 razlike, Valensija bila još ubedljivija pred svojom publikom (18 poena viška), pa je u užarenoj atmosferi La Fontete zakazala majstoricu vrednu plasmana u finale španskog plej-ofa.

Slavila je 85:67 tako što je u svakom segmentu nadigrala kraljeviće. Primera radi, dobila je sve četvrtine, a razliku pela na čak plus 24, pred kraj poslednje deonice kad je bilo jasno da su se gosti raspali. Možda usled odusustva Serhija Ljulja, Nikolasa Laprovitole i Alberta Abaldea, što će Pablo Laso možda potegnuti kao izgovor, mada je i njemu jasno da njegov tim mora daleko bolje u četvrtak kad se rešava pitanje finaliste.

Izabrane vesti

Da je Valensija u 2021. našla način kako da igra sa Realom vidi se po podatku da ga je savladala pred kraj ACB lige i to na gostujućem terenu, kao i da je slavila u 25. evroligaškom kolu. Ovoga puta do slavlja ju je predvodio Luj Labejri sa 18 poena i četiri skoka, Majk Tobaj je spakovao 13, a Klemen Prepelić 11. Srbin Nikola Kalinić zaustavio se na šest poena, četiri skoka i tri asistencije za 21 minut na parketu.

Kod Reala je Džejsi Kerol ubacio 13 – jedini košarkaš sa dvocifrenim učinkomKalos Alosen i Usman Gabura su imali po osam, a Tristan Vukčević pet.


tagovi

ACB ligaKK ValensijaKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara