Lorenzo Braun (Screenshot - Youtube.com)
Lorenzo Braun (Screenshot - Youtube.com)

Makabi preživeo nalet Hapoela, pa posle nereda na tribinama i produžetka osvojio Liga kup (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 21:02

Ponos Izreala bolji u gradskom derbiju posle 45 minuta borbe

Košarkaši Makabi Tel Aviva osvojili su izraleski Liga kup po treću put zaredom. U velikom finalu bili su bolji od Hapoel Tel Aviva rezultatom 88:84, ali tek posle produžetka.

Susret su obeležili i neredi na tribinama. Navijači Hapoela su napustili dvoranu krajem treće četvrtine, jer su tvrdili da je jedan policajac udario navijača koji je pokušao da istrči na teren, što je deovelo do opšteg haosa. Navijači Hapoela su se žalili i zbog upotrebe suzavca, a nekoliko njih je na kraju i uhapšeno van dvorane.

Izabrane vesti

Situacija se smirila, a Hapoel je gubio 12 razlike na startu četvrte deonice, ali je neverovatnom serijom 13:0 stigao do preokreta. Do samog kraja je bilo neizvesno, da bi Džej Pi Tokoto imao šansu da donese Crvenima pobedu, ali je promašio trojku u poslednjim sekundama, te se otišlo u produžetak. Drama do poslednjih trenutaka, Makabi je bio u blagoj prednosti u završnici, da bi Džordan Mekre promašio trojku za pobedu. Ponos Izraela je tako po 10. put osvojil Liga kup.

Blistao je u pobedničkom timu Lorenzo Braun sa 20 poena i devet asistencija. Ponovo je u ključnim momentima bio najbolji i tako poneo najveće zasluge za osvajanje prvog trofeja u sezoni. Fantastičan je bio i Aleks Pojtres. Našao se pod velikim pritiskom s ozbirom da je Džoš Nibo imao problema sa faulovima, a susret je okončao sa 24 poena i šest uhvaćenih lopti.

S druge strane je desetkovani Hapoel sa 23 poena predvodio Ksavijer Manford, dok je Džordan Mekre preživeo loš početak, čak i jednu tehničku grešku, pa je sakupio 19 poena. Bar Timur i Tomer Ginat su dodali po 10.



tagovi

KK Makabi Tel AvivHapoel Tel AvivLorenzo BraunAleks PojtresDžordan MekreKsavijer ManfordIzrael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara