Oded Kataš (MN Press)
Oded Kataš (MN Press)

Makabi se pred Partizan Mozzart Bet mučio s Hapoelom iz Haife, Kataš besneo, a Adams provocirao krivičnu prijavu

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.01.23. | 10:18

Tim iz Tel Aviva morao da igra dva produžetka, posle kojih je Amerikanac navodno udario u lice predsednika gostujuće ekipe

Umesto da protiv Hapoela iz Haife odradi "trening" pred dupli evroligaški program u kome su na im rasporedu mečevi sa Partizan Mozzart Betom (sreda, 20.05 časova) i u Atini sa Panatinaikosom (petak, 20 časova), košarkaši Makabija su u nedelju morali da rade prekovremeno dva produžetka. Priznaju da ni sami ne znaju kako su izvukli trijumf (108:104) protiv tima koji su pre samo pet dana ranije deklasirali na njegovom terenu 80:59 (bilo je i 29 poena razlike).

"Teško je sumirati utakmicu. Pokušali smo da upozorimo (igrače) pre meča, igrali smo u Madridu u petak, pa nismo imali optimalne pripreme. Pokušali smo da opominjemo i opominjemo, počeli smo utakmicu strašno, primili smo 55 poena u prvom poluvremenu. Nismo bili koncentrisani. Hapoel je igrao u stilu da nema šta da izgubili, pogađali su teške šuteve, samopouzdanje im je poraslo i morate da im odate priznanje. Srećan sam što smo u drugom poluvremenu pokazali energiju i borili se. Mnogo igrača je neplanirano provelo mnogo vremena na terenu, 35 i više minuta. Na kraju je dobro što smo pobedili. Bolje je da se nauče lekcije iz pobede, nego iz poraza", rekao je trener Makabija Oded Kataš, koji je odlučio da u ovom meču odmori Lorenca Brauna i Vejda Boldvina, a ni Ostin Holins, koji dobija priliku na kašičicu, nije bio u protokolu.

Izabrane vesti

Ipak, izraelski stručnjak smatra da to ne sme da bude izgovor za loše izdanje.

"Nedavno smo ih lako pobedili, ali nije mi se svidelo kako smo mi ušli u ovaj meč. Ne uzimam nikakvu pobedu zdravo za gotovo, čak ni sa 40 razlike. Očigledno je da se nismo borili. Ludost je da u rasporedu koji imamo, potcenimo bilo koga. Igrači su na poluvremenu osetli da su izneverili. Video sam to na njihovim licima. Bilo je arogancije u igri u prvom poluvremenu. Nisam tako vaspitan i to im govorim od prvog dana", nastavio je Kataš koji je na terenu morao da drži Džejlena Adamsa 35 minuta (26 poena), čak 38 minuta Bonzija Kolsona (25 poena), dok su više od bar tri četvrtine igrali Džon Dibartolomeo (35 minuta) i Daren Hilijard (30 minuta).

A Adams je imao i dodatni okršaj, jer je prema navodima izraelskih medija posle meča gurnuo u lice predsednika Hapoela Juvela Rosmana koji je želeo da ukaže sudijama na grešku kada su dodelili koš domaćinu iako lopta nije pogodila cilj (Rejman je udario blokadu Sorkinu pošto je provukao ruku kroz obruč) i tako navodno oduzele šansu gostima da se domognu produžetka.

Sindikat sudija je odmah posle meča rekao da neće komentarisati preinačenu sudijsku odluku (otišle su da pogledaju koliko je ostalo vremena do kraja, jer prethodno nisu sankcionisale nepravilnu blokadu), kako bi se sve ispitalo.

"Trener sam mnogo godina, to je najgora stvar. Trebalo je da pobedimo. Završilo se kako se završilo. Razgovarao sam sa sudijama. Ne pričam o njima ni posle pobeda, ni poraza, ali njihova odluka mi jednostavno nije bila jasna. Otišli ​​su da vide koliko je vremena ostalo i presudili su koš za njih. Da nije bilo njih, imali bismo tajm-aut i mogli bismo da pobedimo", rekao je trener Hapoela Šaron Druker koji je tu stavio tačku na meč sa Makabijem.

Ali zvanični organi izraelske košarke neće tu stati, jer ukoliko se dokaže da je Adams udario predsednika gostujućeg tima, protiv njega bi, kako pišu izraelski mediji, mogla da bude podneta krivična prijava. Ne baš miran vikend sa Makabi pred napornu sedmicu u Evroligi...


tagovi

KK Makabi Tel AvivOded KatašEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara