Ćavi Paskval (©Starsport)
Ćavi Paskval (©Starsport)

Makabi u Beogradu vodio pregovore oko Paskvala, zainteresovan i za Ponitku

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 20:25

Sprema se i novi ugovor za Anta Žižića

Ne blista Makabi ni ove godine. Otpustio je Janisa Sferopulsa, ne briljira u domaćem prvenstvu, mada je pod palicom vršioca dužnosti trenera Alija Evena podigao broj obrtaja i upisao nekoliko važnih pobeda u Evroligi. Ipak, zbog svega što se klubu izdešavalo u tekućoj sezoni - istorijskih poraza od gradskog rivala Hapoela, ispadanja u polufinalu Kupa - već se uveliko prave planovi za narednu. Izraelski ONE prenosi da je prva meta za mesto na klupi Ćavi Paskval, ali i da se uveliko radi na formiranju rostera.

Španski stručnjak je ostao u Zenitu, uprkos činjenici da je klub iz Sankt Peterburga zbog rata u Ukrajini dao dozvolu strancima da ga napuste. Ima u ugovoru mogućnost da na leto prekine saradnju, pa je sva prilika da će to i učiniti i Makabi je već počeo da radi na njegovom angažovanju.

Izabrane vesti

Kako se navodi, Paskvalovi predstavnici su već obavili i prve razgovore sa ljudima iz Makabija oko naredne sezone i to u Beogradu, najverovatnije tokom gostovanja izraelskog velikana Crvenoj zvezdi u okviru Evrolige.

Zagrizao je ozbiljno tim iz Menora Mivtačim Arene za Španca, pa već razmišlja i o sklapanju tima po njegovom ukusu. ONE prenosi da je pokazao interesovanje za dvojicu igrača koje Paskval dobro poznaje - Mateuša Ponitku i Aleksa Pojtresa. Potom je litvanski BasketNews obelodanio svoja saznanja i istakao da Amerikanac nije na listi želja Ponosa Izraela, ali nije mogao da demantuje interesovanje za Paskvala i Ponitku.

Poljak je, podsetimo, napustio Zenit. Ne i u prvi mah, što je izazvalo burne reakcije u njegovoj domovini. Najglasniji je bio bivši NBA košarkaš Marćin Gortat, da bi na kraju kapiten poljske reprezentacije ipak raskinuo ugovor sa ruskim klubom. U opširnom saopštenju je pojasnio svoju odluku i odgovorio Gortatu na kritike. Opširnije o tome OVDE.

Kako bilo, slobodan je u izboru sredine. Ima Ponitka veliko iskustvo iza sebe, nema sumnje da već brojni klubovi iz Evrolige razmišljaju o njemu. Pa tako i ne čudi interesovanje Makabija, koji bi mogao da ga spoji sa Paskvalom. Sarađivali su Španac i Poljak gotovo dve godine u Rusiji.

Rade u Tel Avivu i na novom ugovoru za Anta Žižića. Zadovoljni su izdanjima hrvatskog centra, već neko vreme razgovaraju o produžetku saradnje, a uskoro se očekuje i konkretizacija pregovora.



tagovi

KK ZenitKK Makabi Tel AvivĆavi PaskvalMateuš PonitkaAnte Žižić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara