Foto: Mozzart
Foto: Mozzart

Makedonski košarkaški hit osnovan po uzoru na Partizan, od sada zajedno sa Mozzartom

Vreme čitanja: 5min | pet. 03.02.23. | 16:37

"Mozzart, kao društveno odgovorna kompanija, nastavlja da podržava makedonski sport i sada prelazi u košarkaški klub TFT", rekao je Kiril Kiroski, predstavnik kompanije Mozzart

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Regionalni lider u organizovanju igara na sreću, kompanija Mozzart, produbljuje svoju ulogu u makedonskom sportu još jednim partnerstvom. Kompanija je postala novi generalni sponzor KK TFT Skopje, koji će ubuduće nositi ime KK TFT Mozzart.

Izabrane vesti

Klub u komšiluku koji je nastao zahvaljujući košarkaškim entuzijastima po uzoru na beogradski Partizan, doživeo je nagli rast. Iz godine u godinu rezultati TFT-a rastu, a za još veći uspeh potrebno je više partnera. Mozzart je kao kompanija prepoznao projekat KK TFT-a i potpisao ugovor za narednih 18 meseci, odnosno do kraja naredne sezone. Iako je TFT relativno novi klub, dosad je beležio odlične rezultate. Već prošle sezone osvojen je prvi trofej, nakon što je u finalu kupa iznenađen veliki favorit i aktuelni šampion MZT Skoplje. Klub se takmiči u ABA-2 ligi, prošle sezone je bio deo BIBL-ligi, dok je ovog leta igrao i kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona.


Mozzart, kao društveno odgovorna kompanija, nastavlja da podržava makedonski sport i sada prelazi u košarkaški klub TFT. Počastvovan sam što mogu da saopštim da kompanija Mozzart, kao regionalni lider u organizovanju igara na sreću, danas potpisuje ugovor sa TFT-om o sponzorstvu brenda, sa kojim će ovaj klub nositi ime TFT Mozzart. TFT nam je privukao pažnju prošle sezone kada su u klasičnoj situaciji 'David i Golijat' osvojili Kup Makedonije, sa najmanjim budžetom od svih klubova koji su prethodno u tom takmičenju stigli do F8 turnira. Ove godine klub je deo ABA 2 lige i napada titule u Makedoniji. Prepoznali smo TFT kao brend, nadamo se da će saradnja biti dugoročna i da ćemo se zajedno radovati velikim uspesima u budućnosti“,

rekao je Kiril Kiroski, predstavnik kompanije Mozzart.

TFT kao klub i koncept ima zanimljivu priču. Glavni inicijator za formiranje kluba je Boro Smilkovski, čovek koji je trenutno aktuelni predsednik i trener tima, zbog čega drži najbitnije konce u svojim rukama. On je kao mladi trener, zaljubljenik u košarku i NBA ligu za samo par godina sastavio neverovatan tim sa dobrom hemijom, te iznenadio najbolje na domaćoj sceni. Cela priča o košarci u Taftalidzeu (deo Skoplja, prim.ur.) počinje daleke 2002. godine kada je grupa entuzijasta iz komšiluka, dece, uzrasta od 18 do 22 godine, odlučila da osnuje klub Favoriti. Tim je prednjačio na makedonskoj sceni, počevši od Treće lige da bi u periodu od 2002. do 2005. godine stigao do Prve lige gde je završio na sedmom mestu od deset ekipa. Već 13 godina kasnije, 2018, formiran je TFT, na čijem je čelu ponovo Boro Smilkovski, koji se posle tri i po godine u Beogradu, gde ga je privatno odveo život, vratio da živi u Makedoniji.

Za nas je ovo jedan od najvećih i najvažnih trenutaka u kratkoj istoriji TFT-a. Ako smo već pričali o sportskim uspesima, ovo je naš prvi veći ugovor o logističkoj podršci sa velikom kompanijom. Dogovoreno je da saradnja traje narednih 18 meseci, ali se nadam da neće prestati nakon ovog perioda, već će se nastaviti i nakon toga. Ovo je sjajan trenutak za stabilizaciju košarkaškog TFT-a i za mogućnost ostvarenja ciljeva. Igramo petu sezonu u kojoj se takmičimo na domaćem i međunarodnom nivou i mislim da iza sebe ostavljamo zavidne uspehe, ali naše ambicije tu ne staju. Kao klub nastojimo da postignemo najbolje rezultate kako u zemlji tako i u inostranstvu. Potpisivanjem saradnje za nas počinju mnoge obaveze, u sportskom i logističkom smislu, kako bismo našeg novog sponzora predstavili u najboljem svetlu. Zahvalni smo svima u Mozzartu jer se sve u šta smo do sada verovali polako ostvaruje“, rekao je trener i prvi operater kluba Boro Smilkovski, koji je najavio i da je u narednom periodu želja kluba da radi na infrastrukturi. Naime, godinama je san kluba da dobije svoju salu u kojoj će TFT igrati utakmice.


TFT je nastao na rekreativnoj košarci „pet na pet“, a konačni dogovor je pao na pivu posle jedne utakmice. Interesantno je da se tokom boravka u Beogradu trener Smilkovski „zaljubio” u Partizan. Prva sezonska karta u 2013. i mnogo mečeva pred punom halom učinili su ga velikim navijačem jednog od najboljih klubova na Balkanu, a Partizan je bio početni okidač da TFT nosi crno-bele boje. Još jedan kuriozitet i veza sa crno-belom bojom – trener TFT istog dana slavi rođendan sa legendarnim Željkom Obradovićem. Ideja za osnivanje TFT-a bila je da se prikaže komšijski život u naselju Taftalidze, odnosno da se dobije klub u kome će uživati i mladi i stari. Tim je krenuo lako, a jedan od prvih igrača koji je priskočio u pomoć bio je Edis Nuri, aktuelni kapiten i legenda kluba. Sa 40 godina ima veliko iskustvo iza sebe i fenomen je u svlačionici koji podiže atmosferu na najviši nivo. Nuri je pre tri godine prekinuo penziju samo da bi se vratio u TFT i pomogao svom prijatelju Smilkovskom u novom projektu koji je postao senzacija makedonske, a možda i evropske košarke. Dokaz ludog entuzijazma u TFT-u? Kapiten Nuri kaže – jednog dana ćemo igrati u Evroligi, protiv Partizana Mozzart Beta.

Ovo je veliki dan za nas kao klub, ali i za Mozzart kao kompaniju koja ume da prepozna potencijal. Iako nas neki vide kao 'male', mi smo klub sa velikim ambicijama, ove sezone smo igrali kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona, čak smo organizovali i kvalifikacioni turnir, što se nije desilo u košarkaškoj istoriji Makedonije. Hvala Mozzart-u i nadam se da je ovo početak dugoročne saradnje. Ove sezone smo igrali kvalifikacije za FIBA košarkašku Ligu šampiona što je zacrtano kao jedan od glavnih ciljeva TFT-a kada je klub formiran pre pet godina. Vremenom su ambicije porasle, a sada ću otkriti šta nam je cilj u budućnosti: TFT jednoga dana će u Evroligi igrati protiv Partizana. Da li će to biti sada ili za deset godina? Ne znam, a i nije bitno. Ovo vam obećavam i verujem da će se to ostvariti“, rekao je legionar u ekipi Edis Nuri.

Od prvog dana ljudi u TFT-u su radili sa velikim entuzijazmom. Mnogi nisu verovali u njih, javnost je bila skeptična, ali su dobrim učinkom u Drugoj ligi sa domaćim igračima i spojem mladosti i iskustva za samo dve godine obezbedili mesto u najkvalitetnijem košarkaškom rangu Makedonije gde su i sad. Tim radi po konceptu „porodice“, to je ključ uspeha ovog kluba koji sada svi shvataju ozbiljno i sa maksimalnim poštovanjem. To im je doneo kup trofej pre godinu dana.

Postavši generalni sponzor TFT-a, Mozzart je nastavio da podržava makedonski sport. U okviru fudbala, kompanija je ekskluzivni beting partner Akademije Pandev, a u portfoliju istovremeno ima najveće makedonsko ime

Gorana Pandeva kao brend-ambasadora.

Piše: Martin Tanaskovski


tagovi

kompanija mozzartMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara