Tristan Vukčević (© AFP)
Tristan Vukčević (© AFP)

Male su šanse da Vukčevića vidimo u dresu Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.07.23. | 08:56

Tristan Vukčević se bori za ugovor u NBA ligi, a ukoliko ne uspe da ostane u Vašingtonu odlazi na pozajmicu kod Vasilisa Spanulisa

Mladi srpski internacionalac Tristan Vukčević trenutno se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gde se u dresu Vašingtona bori za ugovor u Vizardsima. Za sada mu ide i više nego odlično s obzirom da se ozbiljno nametnuo izdanjima u Letnjoj NBA ligi, ali u slučaju da ne zaradi ugovor u najjačoj ligi sveta, ne očekuje se da se vrati u Partizan Mozzart Bet gde je proveo prethodne dve sezone.

Naime, kako mediji u Grčkoj ističu, Partizan ima plan da ga prosledi kao pozajmljenog igrača u Peristeri gde na klupi sedi legendarni Vasilis Spanulis. Međutim to ime nije glavni adut Peristerija, već Dušan Vukčević, Tristanov otac koji je deo stručnog štaba pomenutog tima, a uz to Tristanov mlađi brat igra za mlađe kategorije kluba.

Izabrane vesti

Na sve to treba naglasiti da bi Vukčević u grčkoj igrao kao domaći igrač jer ima grčki pasoš preko oca Dušana.

Vukčević je prve košarkaške korake napravio baš u Grčkoj i to u Olimpijakosu, ali je 2018. godine otišao put Madrida gde je idograo do seniora Reala, a u Partizan Mozzart Bet se preselio 2022. godine.

Vukčević je prošle sezone dobijao šansu, posebno u ABA ligi kod trenera Obradovića, ali je ispao iz rotacije kada je otišao u Sjedinjene Američke Države dok je trajao plej-of ABA lige. Posle toga ga više nismo gledali u crno-belom dresu.

U večeri kada je Partizan Mozzart Bet osvojio titulu ABA lige, prvu posle 10 godina pauze, Vukčević je draftovan od strane Vašingtona kao 42. pik. Vrlo brzo se zaputio u Vašington gde je odigrao nekoliko vrlo dobrih utakmica, a brojke kažu da je tokom Letnje lige prosečno beležio 11,8 poena uz 6,5 skokova.

"Cilj mi je da ostanem ovde", rekao je bio Vukčević u razgovoru sa novinarima u SAD.

Ostaje da se vidi da li će Srbija dobiti još jednog NBA igrača naredne sezone i to u Vizardsima koji ponovo prave rekonstrukciju ekipe.



tagovi

Tristan VukčevićNBA ligaPeristeriVasilis Spanulis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara