Iz arhive: Darun Hilijard i Brendon Dejvis (©AFP)
Iz arhive: Darun Hilijard i Brendon Dejvis (©AFP)

Malerozni Hilijard opet povređen, ponovo stradalo koleno

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.10.22. | 16:23

Propustiće najverovatnije bar šest evroligaških utakmica

Ne da se Darunu Hilijardu da uhvati zalet i igra top košarku u nešto dužem rasponu. Sve češće povrede u poslednjih godinu dana značajno umanjuju njegovu ulogu, a posle silnih problema u Bajernu, nije dobro počelo ni u Makabiju.

Hilijard je morao ranije da završi susret protiv Ironi Nes Zione proteklog vikenda zbog povrede kolena. Kako javlja tamošnji Hajom, specijalistički pregledi pokazali su da će sa parketa morati da izostane oko mesec dana. Povreda se dogodila u drugoj četvrtini, kada se Hilijard našao u duelu za jednu ničiju loptu. Ubrzo je morao da napusti parket i više se nije vraćao.

Izabrane vesti

Petak, 19.45: (1,55) Fenerbahče (14,5) Makabi (2,70)

Prema prvim najavama, Hilijard će propustiti gostovanje Fenerbahčeu u petak, zatim vezane utakmice kod kuće protiv Monaka i Asvela, kao i dolazak Panatinaikosa, odlazak na noge Baskoniji i najverovatnije susret sa Barselonom u Tel Avivu. Plus mečeve u domaćem prvenstvu.

Nekadašnji bek Bajerna, CSKA, Baskonije i nekoliko NBA klubova pretrpeo je nekoliko ozbiljnih povreda u proteklih godinu dana. Prvo je početkom decembra zaradio povredu kolena na treningu Bajerna koja ga je od terena odvojila čak tri meseca, iako se prvobitno očekivalo da će biti odsutan oko mesec dana. Vratio se početkom marta, ali je samo mesec i kusur dana kasnije završio sezonu zbog preloma ključne kosti u prvom meču četvrtfinala Evrolige protiv Barselone. Ubrzo je morao i na operaciju od koje se potpuno oporavio tek na početku priprema sa novim klubom.

Pre svih povreda Hilijard je uz Vladimira Lučića bio najbolji igrač Bajerna prošle sezone. U Makabi je stigao na insistiranje Odeda Kataša, sa nadom da će moći da mu vrati karijeru na pravi put...


tagovi

Darun HilijardKK Makabi Tel AvivEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara