Mali košarkaši Darka Pandurovića odbranili rumunsku titulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 08:14

Srpski trener s uspehom vodi M14 selekciju Alfa sporta iz Sibinja

Rumunski Alfa sport tim Sibinj, našeg trenera Darka Pandurovića, po drugi put uzastopno osvojio je nacionalno prvenstvo Rumunije za dečake rođene 2007. godine (M14). U uslovima korone tamošnji klubovi nisu bili zainteresovani da preuzmu organizaciju finalnog F8 turnira. Sibiu se odvažio i uspeo da organizuje, po rečima ljudi iz Košarkaškog saveza Rumunije, najbolji turnir u poslednjih deset godina. Na tribinama su bili navijači koji su napravili atmosferu koja se retko viđa i na velikim utakmicama seniorskih timova. Alfa sport Sibinj je u grupnoj fazi vezao tri pobede, da bi u polufinalu slavio protiv ekipe Laguna Bukurešt rezultatom 72:52. U finalu, u neizvesnoj završnici, Sibinj je bio bolji od ekipe Brašov sa 66:65. Inače, u grupnoj fazi Alfa sport je istu ekipu dobio je sa 73:70.

“Veoma sam ponosan, i na neki način počastvovan, što mi se ukazala prilika da radim sa ovom grupom momaka. Vera, mentalna snaga i volja su nas održali zajedno. Uspeli smo da odbranimo titulu koju smo osvojili prošle godine. Zahvalio bih se mom stručnom štabu na velikom doprinosu za ovaj uspeh. Pre svih trenerima Ivanu Gemaljeviću i Nikoli Aksentijeviću, ali i članovima uprave kluba Aleksu Hulpusu i Virgil Varkolaku”, podvlači srpski trener Darko Pandurović.

Izabrane vesti

Da podsetimo, muški tim Alfa sport tima Sibinj, prošle godine, osvojio je nacionalni šampionat Rumunije, u kategoriji M13. Tada su trijumfovali nad ekipom ACS Dan Dacian iz Bukurešta. Trener prvaka Rumunije, u kategoriji M13, takođe je bio Pandurović.

“Naši treneri i igrači imaju zapažene role u Rumuniji. Dokaz je i Saša Ocokoljić koji je uzeo rumunski kup za seniore i odlično četvrto mesto u šampionatu. Što se nas tiče i prošle godine tradicija je bila na strani rivala jer naš klub postoji nekih sedam, osam godina. Do prošle godine nije bio vidljiv na košarkaškoj mapi Rumunije. U klubu se nadaju da će ovaj rezultat privući još više dečaka da se bave košarkom”.

PIŠE: Đurđe Mečenin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Rumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara